hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Seriál IROP - dotace na bytové domy - 3. Proč žádat o dotaci na úspory energii?

9. 7. 2019

Snížení energetické náročnosti budovy je žhavým tématem současnosti, které zajímá každého majitele nemovitosti. Zejména, pokud je možnost provést rekonstrukci domu za účelem úspory energií a získat na ni dotaci. U bytového domu přinesou úspory energií a dotace z programu IROP obrovské výhody všem vlastníkům bytových jednotek.

Proč je výhodné o dotaci žádat?


1. úspora


Vstupní náklady na zpracování dotace a odborná dokumentace vás bude něco stát. V porovnání s částkou, kterou můžete z daného dotačního titulu obdržet, je to ale zrnko písku a díky budoucím úsporám získáte daleko více.

Uvedeme příklad. Žadatel o dotaci, musí prokázat minimálně 20% úspory energií. Snadno si tedy i sami můžete orientačně vypočítat, kolik ušetříte za roční výdaje energií. Pokud za rok zaplatíte například 50.000 korun, pak po získání dotace a realizaci projektu byste měli uspořit přibližně 10.000 korun ročně (za jednu bytovou jednotku).


2. zvýšení hodnoty majetku


Rekonstrukcí bytového domu se zvýší hodnota každé jednotlivé bytové jednotky.


Rekonstrukcí bytového domu se zvýší hodnota každé jednotlivé bytové jednotky


Co bude potřeba připravit k žádosti o dotace?


Administrativa k žádosti z programu IROP je poměrně rozsáhlá, proto vám nabízíme pomoc s jejím vypracováním. Rádi se s vámi setkáme osobně, abychom projednali váš záměr na rekonstrukci. Objasníme vám veškeré kroky, které bude potřeba podniknout, abychom mohli vyhotovit kompletní žádost, díky které získáte dotaci na energetickou úsporu vašeho bytového domu. Povinnými přílohami žádosti o dotaci podle výzvy č. 78 jsou tyto dokumenty:

1. plná moc pro firmu (nebo OSVČ), která bude dotaci vyřizovat

2. zadávací a výběrová řízení na provádění prací

3. podklady pro hodnocení

4. doklad o prokázání vztahu k majetku

5. stavební povolení nebo ohlášku

6. projektovou dokumentaci

7. položkový rozpočet

8. energetické hodnocení

9. čestné prohlášení o skutečném majiteli

Na co je dotace určena?


Dotaci je možné žádat na zlepšení tepelně technických vlastností stavebních konstrukcí, na instalaci systému nuceného větrání s rekuperací odpadního vzduchu, na výměny zdroje tepla pro vytápění a pro přípravu teplé užitkové vody, na instalace solárních kolektorů nebo fotovoltaiky a na instalace zařízení pro kontrolu výroby tepla a elektřiny s využitím obnovitelných zdrojů nebo zemního plynu.

Pokud chcete řešit situaci ve vašem bytovém domě a nevíte, která cesta úspor pro vás bude nejvýhodnější, kontaktujte našeho energetického specialistu. Vyřeší situaci za vás a ještě vám může celou žádost o dotaci zpracovat.


Bílá moderní zařízená kuchyň


Výhody konzultace s naším energetickým specialistou:

  • úvodní konzultace zdarma
  • zkušenosti a znalosti z oboru
  • zpracování energetického hodnocení
  • posouzení záměru rekonstrukce s ohledem na dotaci
  • vytvoření dokumentů pro získání dotace
  • zpracování dotace pro energetickou úsporu
Specializujeme se na hledání energetických úspor a díky tomu vám přinášíme finanční úspory. Umíme vyřídit žádost o dotaci a tím vám opět šetříme finance. Ještě váháte, zda nám zavolat? První konzultaci poskytujeme zdarma. Čerpání dotací pro bytové domy je možné v rámci výzvy č. 78 programu IROP „Energetické úspory v bytových domech III“.


Žádejte o dotaci s námi. Kontaktujte nás přes jednoduchý formulář a můžete projednat svůj záměr s naším energetickým specialistou. Získáte užitečné informace pro další postup. Nezávazně a zdarma.




 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.

Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.


Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Dotace na zateplení, Rekonstrukce domu, Energetický štítek
Rubriky článků