hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Seriál Nová zelená úsporám - 7. Tip na levnější energie

3. 10. 2019

Potřebujete ušetřit za energie? Starými okny vám uniká teplo a platíte příliš mnoho? Chcete zateplit? Je na čase myslet na rekonstrukci. Ať už se rozhodnete pro částečnou nebo generální rekonstrukci staršího dumu, můžete na ni získat i polovinu prostředků z programu Nová zelená úsporám.


Pořiďte si dokumenty na jednom místě a budete mít méně starostí. Doporučíme vám ověřeného energetického specialistu, který díky smluvní spolupráci s projektantem vyřídí vše naráz a také vám připraví zpracování žádosti o dotaci na klíč. O finance za administrativu se bát nemusíte. V programu je pamatováno i na tyto prostředky a k dotované částce na rekonstrukci obdržíte až 25 000 na zpracování odborného posudku a zajištění odborného technického dozoru.


Jak zjistíte, jestli máte na dotaci nárok?

Pokud máte k dispozici Průkaz energetické náročnosti budovy (PENB), pak vám energetický specialista navrhne užitečná úsporná opatření a sdělí orientační cenu úspor i to, zda máte šanci získat dotaci. Obecně je nárok na dotaci, pokud rekonstrukcí dosáhnete minimálně 20% úsporu energií. V případě, že PENB nemáte, pak se můžete s energetickým specialistou dohodnout na prohlídce nemovitosti a také v tomto vám sdělí informaci, jaké jsou možnosti úsporných opatření a zda je čerpání dotace reálné.


Průkaz energetické náročnosti budovy


Rekonstrukci je možné provádět svépomocí

Pro šikovné majitele rodinných domů je v tomto dotačním titulu jedna velmi příznivá podmínka, protože realizaci je možné provádět také svépomocí. I přesto, že je potřeba zajistit odborníka na stavební dozor, práce prováděné svépomocí výrazně zlevní celkové výdaje za rekonstrukci. Nesmíte také zapomenout na to, že příslušné faktury za materiál musí splňovat určité náležitosti.



Jak rychle je dotace vyřízena?

Zjednodušeně lze nazvat proces schvalování jako 3 + 3 + 3. Po podání žádosti mají příslušné orgány 3 týdny na rozhodnutí, o přidělení dotace. Po předložení dokladů mají úřady 3 týdny na posouzení, zda jsou všechny doklady v pořádku a od této doby budou do 3 týdnů prostředky proplaceny.


Dotace na levnější energie



Jaké výhody získáte při vyřizování dotace?

  • energetický specialista a projektant na jednom místě
  • dosáhnete nejvyšší možné úspory energií
  • vyhnete se případným nesrovnalostem a reklamacím
  • získáte záruku kvalitních a prověřených služeb
  • v Olomouckém kraji za zvýhodněných podmínek

Jak žádat o dotaci?

Příjem žádostí bude ukončen nejpozději 31. prosince 2021 nebo dříve, pokud budou prostředky na dotaci vyčerpány. Proto vyřizování neodkládejte.

Máte zájem o peníze z programu Nová zelená úsporám? Vyplňte jednoduchý formulář a můžete projednat svůj záměr s garantem dotace Nová zelená úsporám. Nezávazně a zdarma.




 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.

Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.


Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Dotace na zateplení, Rekonstrukce domu, Nová zelená úsporám, Energetický štítek
Rubriky článků