hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

IROP - integrovaný regionální operační program

Seriál IROP - dotace na bytové domy - 2. Úspory vyčíslí energetický specialista

20. 6. 2019

Sami víte, kde je nejslabší místo vašeho bytového domu a kde pravděpodobně dochází k únikům tepla. Jsou to okna, střecha nebo fasáda? Bez konzultace s energetickým specialistou se však neobejdete. Přesně vám spočítá úniky tepla a ve spolupráci s projektantem navrhne řešení úspory energií nejen k vaší spokojenosti, ale také s ohledem na získání financí z dotačních titulů. Pro bytové domy je možné žádat o dotaci dle výzvy č. 78 projektu IROP.


 

Máte zájem o úspory energií?


Energetičtí specialisté dokážou spočítat orientační cenu rekonstrukce například podle plochy oken nebo obvodového zdiva. Vzhledem ke zkušenostem z praxe dokážou odhadnout, který modelový případ je podobný tomu vašemu a dle něj stanoví orientační cenu, kolik by stála plánovaná výměna oken, zateplení a podobně. 


Nemáte k domu projektovou dokumentaci? I tak můžete zjistit základní informace. Výpočet případných energetických úspor sice bude o něco složitější, ale stále je situace řešitelná. Jednoduchým příkladem mohou být panelové domy, které mají nejvíce shodných parametrů. Podle obdobných projektů, pak lze předem rychle sdělit, jak nákladná by byla daná rekonstrukce a jak velká by mohla být dotovaná částka.


Pohled na panelové domy


Časté dotazy při projednávání záměru


  • Co všechno k tomu budeme potřebovat?
  • Kolik to bude stát?
  • Jak velké budou úspory energie?

Zajímají vás odpovědi pro váš konkrétní záměr, pro váš konkrétní bytový dům? Jsme připraveni se vám věnovat a poskytnout vám co nejvíce informací. Zjistíte, že právě teď je vhodná doba na rekonstrukci bytové domu. Dotaci ze správně podané žádosti podle výzvy č. 78 programu IROP získává každý žadatel. Udělejte první krok, šanci na získání peněz máte obrovskou. První konzultaci můžete vést s našimi odborníky i po telefonu.


Jaké jsou vstupní podmínky pro čerpání dotace IROP?

Především jde o snížení energetické náročnosti budovy. Laicky řečeno se díky rekonstrukci musíte dostat optimálně do zelené, tedy do kategorie C. Stačí také úspora spotřebované energie o 20%, kategorie C tedy není nutné dosáhnout.


Průkaz energetické náročnosti budov

Lze navrhnout i částečné řešení, kdy sice celá budova nebude splňovat kategorii C, ale alespoň její část bude vykazovat značné úspory a energetickou náročnost o stupně nižší. Může jít o kombinaci těchto oprav: výměna oken + izolace střešního pláště, výměna oken + změna vytápění, oprava zateplení + balkónů apod.


Velmi důležitá je součinnost vybraného projektanta a energetika, aby pro vás nalezli nejoptimálnější řešení. Aby navrhli takové materiály, které přinesou požadované tepelně technické vlastnosti a prokazatelné úspory. S našimi odborníky budete mít zaručenou kvalitu dokumentace a také provázanost při spolupráci nad vaším projektem.


Součástí energetického hodnocení je:


  • Popis stávajícího stavu a nového (navrhovaného) stavu
  • Průkaz energetické náročnosti stávajícího i nového stavu
  • Schematické nákresy budovy
  • Krycí list


Výhody spolupráce s našimi odborníky:

  • úvodní konzultace zdarma
  • vystavení energetického průkazu (PENB) pro všechny typy objektů
  • výpočet tepelných ztrát a skutečné potřeby tepla
  • zhotovení energetického posudku i auditu
  • vytvoření dokumentů pro získání dotace
Specializujeme se na hledání energetických úspor a díky tomu vám přinášíme finanční úspory. Umíme vyřídit žádost o dotaci a tím vám opět šetříme finance. Ještě váháte, zda nám zavolat? První konzultaci poskytujeme zdarma. Čerpání dotací pro bytové domy je možné v rámci výzvy č. 78 programu IROP „Energetické úspory v bytových domech III“.


Žádejte o dotaci s námi. Kontaktujte nás přes jednoduchý formulář a můžete projednat svůj záměr s naším energetickým specialistou. Získáte užitečné informace pro další postup. Nezávazně a zdarma.




 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.

Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.


Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Dotace na zateplení, Rekonstrukce domu, Energetický štítek
Rubriky článků