hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

IROP - integrovaný regionální operační program

Seriál IROP - dotace na bytové domy - 1. Zateplení bytových domů

3. 6. 2019

Výměna oken, zateplení budovy, efektivní izolace střechy a výměna tepelného zdroje jsou z pohledu úspor energií nejčastějším řešením při rekonstrukci. Přesné výpočty o aktuálním stavu náročnosti budovy na spotřebu energií provádí energetický specialista. Ten vám také sdělí, zda ve vašem případě budete moci žádat dotaci. Ještě jste o dotacích na zateplení domu neslyšeli, nebo již o tom uvažujete, ale potřebujete více informací? Proto přicházíme s tímto seriálem, který bude pro Vás pravidelně vycházet na tomto portále a s pomocí něhož se dozvíte, jak a proč si zajistit dotaci na zateplení.

Další části seriálu o dotacích IROP a Nová zelená úsporám:

2. Úspory vyčíslí energetický specialista
3. Proč žádat o dotaci na úspory energii?
4. Zvažujete zateplení bytového domu?
5. Jak získat dotaci na rekonstrukci staršího domu?
6. Jak na úspory energií u starších domů?
7. Tip na levnější energie
8. Dotace na výstavbu rodinného domu


Aktuálně může získat dotaci na rekonstrukci bytového domu každý správně podaný projekt podle výzvy č. 78 z programu IROP. V této výzvě se neboduje. Proto každý projekt, který splní kritéria hodnocení, bude podpořen. (zdroj http://www.jdetozateplit.cz/#bod1). Neváhejte, máte šanci získat finance na rekonstrukci. Složitosti nechejte na nás, energo posudek vyřešíme za vás. Veškeré potřebné dokumenty od energo specialisty vám dodáme my.



2 zásadní dokumentace pro žádost o dotaci:


  • projektová dokumentace
  • energetické hodnocení


Jaký je postup při hledání energetických úspor?

První kroky, které byste měli udělat, vás povedou k odborníkovi, energetickému specialistovi. Konzultací svého záměru s odborníkem, co chcete rekonstruovat, čeho chcete dosáhnout a jak, zjistíte, zda jsou vaše návrhy opodstatněné. Energetický specialista posoudí váš záměr, zda je řešení reálné, protože má dostatek zkušeností a realizovaných projektů. Poradí nebo vám navrhne jinou lepší cestu ke snížení energetické náročnosti bytového domu. Zcela zásadní je u každé akce spolupráce projektanta a energetika.

Bytový dům

Takto intenzivně probíhá spolupráce našeho projektanta a energetického specialisty:


1. projektant

Připraví projekt s popisem stávajícího stavu.

2. energetický specialista

Vychází z projektové dokumentace a vytváří energetické hodnocení stávajícího stavu. Na základě něj popíše návrh řešení pro úspory energií s ohledem na možnost získání dotace a předá jej ke zpracování projektantovi.

3. projektant

Připraví nový projekt vycházející z podkladů energetického specialisty.

4. energetický specialista

Vytvoří energetické hodnocení nového projektu.

Myšlenková mapa spolupráce projektanta a energetika
Spolupráce energetika s projektantem je důležitá právě proto, že jejich činnosti na sebe navazují. Oddělené projekty, které se zpracovávají nezávisle na sobě, vám nemusejí přinést užitek. Chcete-li získat dotaci na úspory energií, pak si nechejte zpracovat projektovou dokumentaci přímo za tímto účelem.


Výhody spolupráce s našimi odborníky:

 

  • úvodní konzultace zdarma
  • promyšlená činnost a spolupráce projektanta s energetickým specialistou
  • zkušenosti s rekonstrukcemi bytových domů
  • zpracování žádosti o dotaci kvalitně a rychle
  • pracujeme po celé České republice
Žádost o dotaci pro bytové domy v rámci výzvy č. 78 programu IROP „Energetické úspory v bytových domech III“ vám připravíme kvalitně a včas. Pro první konzultaci můžete využít telefonický hovor nebo si sjednat osobní schůzku. Projednejte záměr s naším energetickým specialistou se domluvte na postupu, jak vyřídit dotaci a získat peníze na rekonstrukci.



 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.

Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.


Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Dotace na zateplení, Rekonstrukce domu, Energetický štítek
Rubriky článků