hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Seriál Nová zelená úsporám - 6. Jak na úspory energií u starších domů?

2. 9. 2019

Zdá se vám, že platíte příliš mnoho za energie? Pokud jste vlastníky starší nemovitosti nebo si hodláte koupit starší rodinný dům, zvažte rekonstrukci. Na samotnou realizaci můžete čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám.

 
Jsou hned 2 konkrétní důvody, proč se nad tím alespoň zamyslet. Můžete ušetřit peníze za rekonstrukci, ale hlavně se vám to dlouhodobě vyplatí při úspoře ročních nákladů za energie.


Úspora ročních nákladů za energie


Na co se vztahuje dotace Nová zelená úsporám?


  • na zateplení obvodových stěn, střechy, stropu a podlah
  • na výměnu oken a dveří
  • na solární termické a fotovoltaické systémy
  • na využití tepla z odpadní vody
  • na zelené střechy
  • na systém řízeného větrání se získáváním tepla, rekuperaci
Prostředky z programu mohou čerpat vlastníci rodinných domů. Předpokladem je spoluúčast každého žadatele, který může získat díky dotaci až 50 % celkových výdajů.



Co je potřeba k žádosti?

Prioritou je návštěva energetického specialisty, který vám fundovaně poradí, zda váš záměr na rekonstrukci přinese požadované úspory a bude možné na něj čerpat dotace z programu Nová zelená úsporám.

Energetický specialista vám také orientačně sdělí, jakou výši dotace byste mohli získat a jaké úspory můžete očekávat po provedení rekonstrukce.

K žádosti o dotaci z programu Nová zelená úsporám je potřeba 2 odborné dokumenty. Projekt stávajícího a nového stavu, který zpracuje projektant, a dále energetické hodnocení včetně posudků, které připraví energetický specialista. Spolupráce obou odborníků je velmi důležitá, neboť se jejich činnosti prolínají.



Kolik můžete díky dotaci získat peněz?

U nejčastějších rekonstrukcí jde o zateplování a výměnu oken. U zateplování získáte nejméně 500 Kč/m2. Výdaje na realizaci zateplení závisí na výběru materiálu a ceně prováděných služeb, průměrně se pohybují kolem částky 1200 Kč/m2. Při výměně oken zaplatíte průměrně 4500 Kč/m2, přičemž nejméně 2100 Kč/m2 můžete získat jako dotaci. Ať už jde o zateplení nebo výměnu oken, mohla by vám dotace ušetřit až polovinu vašich prostředků.

Kolik můžete díky dotaci získat peněz


Máte již nabídku na zateplení, výměnu oken nebo vytápění?

Konzultujte ji s energetickým specialistou. Jedině tak získáte přehled, zda navržené řešení bude efektivní po stránce úspor a zda je na tento návrh možné čerpat dotaci. Prostředky lze čerpat i zpětně. Například u výměn oken posoudí energetický specialista prostup tepla na skle a na rámu.



Jaké výhody získáte při vyřizování dotace?

  • energetický specialista a projektant na jednom místě
  • dosáhnete nejvyšší možné úspory energií
  • vyhnete se případným nesrovnalostem a reklamacím
  • získáte záruku kvalitních a prověřených služeb
  • v Olomouckém kraji za zvýhodněných podmínek

Jak žádat o dotaci?

Příjem žádostí bude ukončen nejpozději 31. prosince 2021 nebo dříve, pokud budou prostředky na dotaci vyčerpány. Proto vyřizování neodkládejte.

Máte zájem o peníze z programu Nová zelená úsporám? Vyplňte jednoduchý formulář a můžete projednat svůj záměr s garantem dotace Nová zelená úsporám. Nezávazně a zdarma.



 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.

Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.


Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Dotace na zateplení, Rekonstrukce domu, Nová zelená úsporám, Energetický štítek
Rubriky článků