hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování fasády

Optimální vlastnosti fasády zajistí kamenná vlna

29. 5. 2017

Správná volba ETICS a tepelné izolace jsou jedním z rozhodujících faktorů, které zásadně ovlivní energetickou náročnost domu. Kamenná vlna zajistí optimální tepelné vlastnosti fasády domu při zachování mechanických parametrů, stability a pružnosti. ROCKWOOL letos uvedl nový produkt FRONTROCK S pro kontaktní fasády.

logo Rockwool
ROCKWOOL, a.s.
Cihelní 769
735 31 Bohumín
tel.: 596 094 111
e-mail: info@rockwool.cz

Šetří náklady na energie

Jednoznačnou výhodou kamenné vlny jsou výborné tepelněizolační vlastnosti. U rodinného či bytového domu, kde se nejvíce energie spotřebuje na vytápění a chlazení, uniká přes fasádu asi 30 % tepla. Správným zateplením lze ušetřit více než 50 % nákladů na energie. Kamenná vlna udrží v místnostech teplo a v letních měsících se interiér nepřehřeje. Dalším velkým přínosem kamenné vlny je bezpečnost. Izolace ROCKWOOL snižuje riziko rozvoje požáru, vytváří protipožární bariéru a zvyšuje požární bezpečnost objektu.

Minimalizuje tepelné ztráty



Úspora energie a tepla patří k základním požadavkům při stavbě nebo rekonstrukci rodinného domu. Obvykle platí, že aplikací větší tloušťky izolace ROCKWOOL dosáhneme lepších tepelněizolačních vlastností obvodové konstrukce. Při navrhování tloušťky je nutné zohlednit také vliv tepelných mostů. V některých případech mohou zvýšit tepelnou propustnost konstrukce až o 40 %. K snížení tepelných ztrát pomůže izolace z kamenné vlny ve větších tloušťkách. V minulosti bývaly tepelné izolace v tloušťkách 50 až 80 mm, v současné době se nejvíce používá izolace o rozměrech 120 až 160 mm.

Po celou dobu životnosti



Tepelné izolace z kamenné vlny ROCKWOOL poskytnou stavbě optimální tepelnou ochranu a úsporu nákladů po celou dobu její životnosti. Kamenná vlna je prodyšná, hydrofobizovaná a odolná proti vzdušné vlhkosti. Tlumí nežádoucí zvuky vnějšího okolí a zajistí akustický komfort bydlení. Díky svému přírodnímu původu je recyklovatelná. ROCKWOOL využívá přírodní sílu kamene k obohacení moderního a úsporného bydlení.

Novinka pro kontaktní fasády


Izolační materiál z kamenné vlny FRONTROCK S je určený pro zateplení vnějšího pláště. Nová jednovrstvá deska řeší nejenom pohledovou část fasády, ale je také řešením pro izolace okenních a dveřních ostění. Produkt má velmi dobré mechanické vlastnosti, součinitel prostupu tepla λ (lambda) má hodnotu 0,037 W/mK a patří do třídy reakce na oheň A1.

Zdroj obrázků: společnost Rockwool


Rubriky článků