hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Průkaz energetické náročnosti budovy, Energetický audit, Energetický štítek, Energetický průkaz

15 mil. na propagaci průkazů energetické náročnosti budov

21. 4. 2016

MPO dá 15 mil. na propagaci průkazů energetické náročnosti budov

Průkaz energetické náročnosti budovyMinisterstvo průmyslu (MPO) vydá 14,9 milionu korun na propagaci průkazů energetické náročnosti budov (PENB). Výběrové řízení, které vypsalo, vyhrála pražská firma Knowlimits. ČTK to dnes zjistila z Věstníku veřejných zakázek. Mluvčí resortu František Kotrba sdělil, že kampaň bude probíhat ve dvou fázích, a to v tisku, televizi a on-line médiích.

 

"První fáze začala 12. dubna a bude končit 8. května. Druhou fázi plánujeme od 9. května do konce června," řekl dnes ČTK Kotrba.

"Předmětem veřejné zakázky je komplexní provedení mediální kampaně včetně nákupu mediálního prostoru v televizi, tisku a na internetu s využitím již vytvořeného kreativního konceptu komunikační a zároveň vzdělávací kampaně," uvádí MPO v zadávacím materiálu.

Firma Knowlimits již nakupuje mediální prostor například pro Českou poštu. Podílí se také na propagaci značky Klasa.

Kotrba dnes dále uvedl, že hlavním cílem kampaně zadané MPO je vybudovat povědomí a pozitivní vnímání průkazů. "Chceme změnit vnímání veřejnosti a vysvětlit, že nejde pouze o další předpis zvyšující administrativní zátěž. Průkazy na první pohled jasně ukazují výši provozních nákladů na energii a díky nim se každý snadno vyhne skrytým nebo zbytečným výdajům," dodal.

Průkaz energetické náročnosti budovyPrůkaz energetické náročnosti budov vychází z evropské směrnice. Cílem opatření je snížit spotřebu energií a emise oxidu uhličitého. Od roku 2009 je povinný pro všechny nově stavěné budovy a pro rekonstrukce větších budov. Povinnost byla následně rozšířena také na všechny rodinné, bytové i administrativní domy při větších renovacích, prodejích či pronájmech.

Od začátku letošního roku musí být průkazy předány i při pronájmech bytů a kanceláří. Podle nedávného průzkumu Asociace výrobců minerální izolace však obsahuje správný údaj o energetické náročnosti pouze 14 procent inzerátů na pronájem bytu nebo kanceláře.


Zdroj a autor textu: ČTK





 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.
Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.

Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Rubriky článků