hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Školení a odborné semináře

Přehled kurzů a školení 2024 - Stěny

5. 2. 2024

Přinášíme vám ucelený přehled odborných školení, kurzů nebo konferencí s tematikou stěn, zateplovacích systémů a izolací, které se v tomto roce odehrají a na které je možné se přihlásit.

Weber Profiklub: trénink pro řemeslníky

Všem členům Profiklubu nabízí Weber možnost účastnit se odborných školení a získat tak odborný certifikát ZDARMA. Vzhledem k situaci, která nám v minulém období nedovolila osobní setkání, připravil pro vás Weber možnost certifikačních školení i ONLINE. V případě, že zvolíte tento způsob, budete proškoleni odborníky prostřednictvím video-školení.

Na rok 2024 jsou naplánována následující pravidelná školení:

• WEBER ETICS – rozdělení systémů + kotvení, Weber podlahy – EPOXIDY, školení pro prováděcí firmy

• Praktické školení včetně aplikace vybraných materiálů (Weber fasády, podlahy,...) - pro projektanty a architekty

Odborné školení - PUR systémy v praxi - hydroizolace plochých střech, teras a balkónů

• Certifikované školení ETICS, LOD, TM, SOMS

Kompletní seznam školení a online vzdělávacích programů naleznete na webu Profiklubu zde.


Škola suché výstavby Rigips

Škola suché výstavby Rigips je otevřena vám všem, co přijdete do kontaktu se suchou výstavbou. Pořádají se nejen kurzy montáže sádrokartonu, ale i školení na míru dle vašich požadavků, například pro stavební dozory, projektanty, prodejce stavebních materiálů, učitele odborných škol apod.

Základní školení o montáži sádrokartonu: zahrnuje obecná pravidla montáže sádrokartonových konstrukcí na kovových profilech s důrazem na detaily z pohledu akustiky a požární odolnosti (ideální jako příprava na Certifikační školení montáže sádrokartonu)

Certifikační školení montáže sádrokartonu: pro zvýšení odborné kvalifikace a úrovně odborných znalostí v oblasti suché výstavby Rigips, včetně protipožárních a bezpečnostních konstrukcí a kazetových podhledů Rigips a Eurocoustic (tzv. protipožár). Toto školení je určeno pro řemeslníky, kteří již mají osvojené zásady montáže suché výstavby a certifikují se poprvé či prodlužují Certifikát, jehož platnost končí.

Certifikační školení pro dřevostavby: zahrnuje pravidla montáže konstrukcí Rigips z desek Rigidur, RigiStabil a sádrokarton v dřevostavbách.

Tipy a vychytávky pro sádrokartonáře: Jak ušetřit čas a peníze a přitom předat investorovi funkční a estetické dílo? Vyzkoušíte si nové pracovní postupy stejně jako práci s novými materiály, neboť vývoj jde kupředu mílovými kroky. Díky získaným znalostem budete moci rozšířit nabídku svých služeb a získat náskok před konkurencí. A navíc si velmi usnadníte práci! Na tomto kurzu se budeme věnovat i technickým detailům, které už vyžadují hlubší sádrokartonářské znalosti, proto tento kurz není vhodný pro začátečníky.

Výstavba kazetového podhledu a podhledu pro prostorovou akustiku: z velkoplošných perforovaných desek, včetně zabudování svítidel a řešení pro dodatečné kotvené břemen.

Pokládka suché podlahy: z konstrukčních desek RigiStabil nebo podlahových dílců RigiStabil, včetně doplnění dodatečné izolační vrstvy, řešení napojení na okolní konstrukce a podmínek pro povrchové úpravy.

Řešení provětrávaných fasád Glasroc X: Online školení věnované představení systému provětrávané fasády Glasroc X, který v sobě kombinuje nemodernější materiály společnosti Saint-Gobain: divizí Rigips, Isover a Weber. Jedná se o vysoce výkonné, zdravé a udržitelné řešení pro zateplení objektu s dlouhou životností, které je vhodné pro novostavby i rekonstrukce.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Rigips zde.


Baumit Akademie

V letošním roce nabízí Baumit individuální školení na míru pro obchodní zástupce a další odborné semináře v rámci vzdělávácího systému Baumit Akademie

Navrhování nejen fasád pro udržitelnou budoucnost: Seminář pro projektanty, architekty, TDS a odbornou veřejnost. Seminář je zapsán do celoživotního vzdělávání členů ČKAIT - 1 bod.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu Baumit zde.


Certifikační školení URSA

Zveme Vás na společné certifikační školení společností URSA a Siniat. Tématem společného školením bude certifikační školení montáže konstrukcí Siniat včetně protipožárních konstrukcí, frézované sádrokartonové díly a minerální izolace URSA.

Další informace k registraci, datu konání a cenám kurzů naleznete na webu URSA zde.


Rubriky článků