hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Na stavební veletrhy přišlo méně návštěvníků, bylo jich 60 tisíc

30. 4. 2012

Na stavební veletrhy, které skončily dnes v Brně přišlo letos asi 60.000 návštěvníků. Je to zhruba o šest tisíc lidí méně než v loňském roce. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnily Veletrhy Brno. Klesla i účast o zhruba tři stovky firem na 809 vystavovatelů z 19 zemí.

 

Podle mluvčí veletrhu Jany Tyrichové na akci přišlo 60.000 návštěvníků z 31 zemí i přesto, že letos na výstavišti chyběl obor stavebních strojů. Expozice vystavovatelů lákaly zejména ty, kteří se chystají na rekonstrukci, stavbu rodinného domu nebo změnu interiéru. Podle odhadů organizátorů jich bylo asi 70 procent.

Návštěvníci letos mohli sledovat například výstavbu plně funkčního pasivního mobilního domu. "Stavbou domu a jeho klíčovými momenty návštěvníky provedli zkušení odborníci, kteří navrhují, staví nebo dodávají komponenty pro stavbu budov v pasivním standardu," uvedla Tyrichová.

Akci letos doplnily i odborné semináře například o energeticky úsporném stavění. "Další vývoj stavebnictví ovlivní nejenom nové informační technologie, ale především snižování energetické náročnosti. To vede nejenom ke změnám v navrhování staveb, ale i k vývoji nových výrobků a technologií," uvedl předseda České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Pavel Křeček.

Stavební veletrhy společně s veletrhem nábytku Mobitex patří k největším výstavním akcím v Brně. Podobně jako některé další veletrhy se ale potýkají s menším zájmem vystavovatelů. Veletrhy Brno musely některé akce loni i letos rušit. Naposledy vypustily červnový veletrh užitkových vozů Autotec.






autor: ČTK



Rubriky článků