hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Na stavebních veletrzích návštěvníci uvidí stavbu pasivního domu

11. 4. 2012

Na stavebních veletrzích v Brně letos návštěvníci uvidí stavbu pasivního mobilního domu. Budou se moci také seznámit s hybridními automobily nebo novinkami z legislativy. ČTK to dnes řekla mluvčí stavebních veletrhů Jana Tyrichová. Stavební veletrhy společně s výstavou nábytku Mobitex patří na brněnském výstavišti k nejnavštěvovanějším. Začnou 24. dubna.

 

Pasivní dům vyroste v hale pavilonu V. "Stavbou domu a jeho klíčovými momenty návštěvníky provedou zkušení odborníci, kteří navrhují, staví nebo dodávají komponenty pro stavbu budov v pasivním standardu," uvedla Tyrichová. Stavbu doplní seminář Pasivní domy v teorii, praxi a životě.

Úsporám energií, energeticky úspornému stavění a bydlení se bude věnovat i další část doprovodného programu. Jeden ze seminářů bude zaměřen na budovy s téměř nulovou spotřebou energie.

Návštěvníci veletrhů budou mít letos možnost vyzkoušet si, jak se řídí hybridní automobily značky Peugeot, včetně prvního dieselového hybridu této značky.

V den zahájení veletrhů bude na výstavišti také konference k rekonstrukcím historických a církevních památek. "V teoretické rovině bude řešit především právní problematiku, možnosti financování a nebo správu církevního majetku, v praktické části pak stavebnětechnickou problematiku a samotnou realizaci rekonstrukce památek," uvedla Tyrichová.

Stavební veletrhy patří na brněnském výstavišti k nejnavštěvovanějším akcí. Loni pětici veletrhů zaměřených na stavebnictví, bydlení, investiční příležitosti a komunální technologie a služby navštívilo 66.326 lidí. Na akci vystavovalo 1123 firem z 24 zemí. Vystavovali na ploše 48.793 metrů čtverečních.

Stavební veletrhy Brno - IBF

 

autor:ČTK

 



Rubriky článků