hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Výrobce izolací Kingspan zvedl tržby o 17 pct na 1,86 mld. Kč

16. 9. 2011

Královéhradecký výrobce stavebních izolačních panelů Kingspan loni zvýšil tržby o 17 procent na 1,86 miliardy korun. Firma se k růstu vrátila po předloňském poklesu způsobeném světovou ekonomickou krizí. Hospodaření podniku loni skončilo ziskem 34 milionů korun po předchozí ztrátě 16 milionů korun. Firma to uvedla ve výroční zprávě, kterou založila do Sbírky listin hradeckého krajského soudu.


izolační panel z polyuretanu, Kingspan KS1000 TOP-DEK
Hradecký Kingspan patří stejnojmenné irské společnosti a je předním výrobcem sendvičových izolačních panelů pro opláštění budov v Česku. Loni podnik své postavení posílil tím, že do plného provozu uvedl novou linku na výrobu střešních panelů. Investice do linky a haly činila téměř čtvrt miliardy korun.

Většinu produkce firma z Hradce Králové vyváží. Loni se export na tržbách podílel 73 procenty. Největší část exportu jde do Německa, dalšími významnými odbytišti jsou Slovensko, Rakousko, Dánsko, Maďarsko a Polsko. Významný podíl prodejů loni měly také státy bývalé Jugoslávie, uvedla firma. Průměrný počet zaměstnanců společnost loni snížila o čtyři procenta na 231 lidí.

Do Hradce Králové Kingspan vstoupil v roce 1998, kdy koupil tamního výrobce panelů, společnost Sunip. Do hradeckého závodu pak Kingspan investoval stovky milionů korun a jeho výkony následně znásobil. Dosud nejvyšších tržeb, kolem 2,3 miliardy korun, podnik dosáhl v roce 2008.





autor: ČTK



Rubriky článků