hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

ČT: Kalousek chce úplně zrušit státní podporu stavebního spoření

29. 4. 2011

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) chce od roku 2012 úplně zrušit státní podporu stavebního spoření u starých i nových smluv. Stát by tím podle něj ušetřil až 13 miliard korun. Opatření by se týkalo asi pěti milionů Čechů, kteří nyní státní podporu stavebního spoření čerpají. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Dosud platné omezení státního příspěvku ve středu zrušil Ústavní soud (ÚS).



















Podle ČT chce Kalousek snížit zátěž, kterou stavební spoření znamená pro státní rozpočet, státní podporu by chtěl omezit co nejvíce. Jeho záměr ale odmítají koaliční partneři TOP 09 - občanští demokraté i Věci veřejné (VV). Ekonomický expert VV Michal Babák ČT řekl, že si dokáže představit pouze snížení státní sociální podpory na polovinu, u nových smluv tedy ze 3000 korun na 1500 Kč.

"S tímto opatřením zásadně nesouhlasíme. Je ale lepší, když ministr financí otevřeně říká své názory, než aby přijímal likvidační opatření a zároveň říkal, že stavební spoření rušit nehodlá," reagoval na dotaz ČTK tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý.

Podle něho by ale ministr měl zároveň říci, kam si mají lidí jít půjčit na rekonstrukci svého bydlení. Zda mají jít do stavební spořitelny nebo si vzít spotřebitelský úvěr se zhruba dvojnásobnou sazbou. "Věříme ale, že zvítězí zdravý rozum a že lidé nepřijdou o možnost financovat své bydlení prostřednictvím stavebního spoření," dodal Šedivý.

Koalice už státní podporu stavebního spoření jednou omezila. V rámci úspor ji snížila od roku 2012 na polovinu, pro rok 2010 na ni uvalila 50procentní daň. Proti tomu se postavila ČSSD a podala podnět k prošetření změn ve stavebním spoření k ÚS.

ÚS kvůli zneužití stavu legislativní nouze úsporné změny ve stavebním spoření zrušil. Z nálezu soudu vyplývá, že vláda může do budoucna snížit roční státní příspěvek, jak předpokládá sporná novela, musí ale změny prosadit normální parlamentní cestou. Avšak protiústavní je podle ÚS zvláštní 50procentní daňová sazba z poskytnuté zálohy státní podpory za rok 2010. Sazbu proto soud zrušil s okamžitou platností. Zbytek novely soud ponechal v platnosti do konce letošního roku, a dal tak vládě šanci na nové schválení škrtů.

Podle Kalouska rozhodnutí soudu zvýší letos schodek státního rozpočtu zhruba o šest miliard korun. Nález ÚS ostře kritizoval prezident Václav Klaus.

Novela snížila státní podporu stavebního spoření z dosavadních 15 procent na deset procent z uspořené částky, a to s účinností od 1. ledna 2011 u všech smluv bez ohledu na datum jejich uzavření. Dále norma zavedla zvláštní padesátiprocentní sazbu daně z poskytnuté zálohy státní podpory v roce 2010. Právě toto mimořádné zdanění je podle ÚS protiústavní.

Změny ve stavebním spoření prosadila jako jedno z úsporných opatření vláda Petra Nečase (ODS). Terčem kritiky ČSSD byl obsah novely a její údajná nepřípustná zpětná účinnost, ale také způsob přijetí normy.











autor: ČTK

 



Rubriky článků