hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Lidé se na Stavotechu zajímali o úspory v oblasti vytápění

22. 3. 2011

Zejména o úspory v oblasti vytápění bytů a domů a alternativní zdroje energií se zajímali návštěvníci letošní jarní etapy tradičního stavebního veletrhu Stavotech, který hostilo od čtvrtka do dnešního podvečera olomoucké Výstaviště Flora. Během třech dní prošlo branami areálu asi 7000 lidí, zhruba stejně jako před rokem. ČTK to řekl Petr Nasadil z pořadatelské společnosti Omnis Olomouc.

 
Nouzi o návštěvníky neměli podle něj výrobci a prodejci klasických kotlů, ale především alternativních zdrojů vytápění, jako jsou tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace či kotle na biomasu. "Je vidět, že lidé v této době stále více přemýšlejí o úsporách. Bylo to poznat i v jiných oblastech stavebnictví," uvedl Nasadil.

Na jarní Stavotech dorazilo do krajského města více než 200 vystavovatelů, což je dosavadní rekord akce, která se konala už po jednačtyřicáté. Zvýšený zájem vystavovatelů Nasadil přičítá dopadům světové hospodářské krize. Stavebním firmám kvůli nim ubylo v uplynulých měsících zakázek, potřebují proto více než v minulosti prezentovat svoji nabídku.

Největší zastoupení na veletrhu měly společnosti nabízející střešní krytiny, omítky, zdicí a izolační materiály, okna, dveře a garážová vrata. Návštěvníci se na akci mohli dále seznámit s nabídkou dřevostaveb a pasivních a nízkoenergetických domů. Součástí jarní etapy Stavotechu byla také výstava Bazény & sauny a veletrh pro obnovu památek a historických sídel Renova.







autor:čtk



Rubriky článků