hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Jak uspořit a využít energii ze střechy poradí únorové veletrhy Střechy Praha a Solar Praha v Letňanech

23. 1. 2023

Veletrh Střechy Praha, který proběhne v termínu 9.–11. 2. 2023 na výstavišti v Praze Letňanech, je nejvýznamnější oborovou událostí. Spolu se souběžnými veletrhy Solar Praha, Řemeslo Praha a Festivalem dřeva a nářadí nabídne kompletní přehled materiálů a trendů ve výstavbě střech a v úsporách energií. Produktové novinky představí přes 130 výrobců a dodavatelů z oboru.

Jak co nejefektivněji využít obnovitelné zdroje energie?  Jak zvýšit energetickou soběstačnost? Co mi přinese fotovoltaika? Tyto a další otázky se budou prolínat celým souborem veletrhů, jejichž hlavním tématem je pojetí střechy jako zdroje energie.

 

Chytrá energetická řešení

Rychlý nárůst cen elektrické energie a současné dotační pobídky způsobily raketový růst počtu instalací střešních fotovoltaických elektráren. Vystavovatelé představí, kromě novinek ve střešních materiálech, i nové technologie a systémová řešení vedoucí k úsporám energií, například solární panely plně integrované do krytiny nebo solární střešní tašky. Zájemci se dozvědí komplexní informace o fungování chytré elektrárny s možností přesného řízení.  Chybět nebude nabídka tepelných čerpadel nebo prezentace elektromobilů.

Na veletrhu budou představeny inovace v oboru energetiky a úspory energie
Na veletrhu budou představeny inovace v oboru energetiky a úspory energie

Novinky v klasických krytinách

Výstavní haly budou nabité střešními materiály a těšit se můžete na řadu novinek v klasických krytinách, ať již betonových, pálených, plechových či šindelových, nebo i v oblasti zelených střech. „A i když zrovna nesháníte krytinu, určitě si nenechte ujít představení světové novinky, kterou je unikátní transparentní střešní systém Nebesys proměňující šikmou střechu v kompaktní průhlednou plochu s panoramatickým výhledem,“ říká ředitelka veletrhu Jitka Šefránková.
 
Vybírat můžete z bohaté nabídky dalších materiálů pro šikmé i ploché střechy, okapových systémů, střešních oken a jejich stínění, různých druhů izolací a kompletních systémů pro zateplování budov. Nabídku doplní i protiplísňové a antibakteriální nátěry a další produkty například z oblasti stavební chemie.

 

Festival dřeva a nářadí

Množství špičkového nářadí světových značek doplní profesionální klempířské i tesařské stroje, které se vyznačují dlouhou životností a vysokým výkonem. Digitalizace v řemesle i průmyslu postupuje rychlým tempem a pro zájemce z této oblasti je přichystána přehlídka softwarových řešení a například dronů, z nichž některé typy budou v ČR představeny poprvé. Nepřehlédnutelná bude nabídka pergol a altánů včetně jejich zastřešení vhodnými materiály.

Letošní veletrh Střechy Praha bude zaměřen na střechu jako zdroj energie
Letošní veletrh Střechy Praha bude zaměřen na střechu jako zdroj energie

 

Co nabídne doprovodný program?

Každý den bude plný přednášek, praktických ukázek i soutěží. Nebudou chybět oblíbená bezplatná poradenská centra s odborníky na veškerou výstavbu, úspory energií a dotační programy.

Každý den proběhne přednáškový blok zaměřený na chytrá energetická řešení pro rodinné i bytové domy, města a obce, firmy i malé živnostníky. Páteční fórum s podtitulem Fotovoltaika aneb střecha jako zdroj energie se zaměří na povolování FV elektráren optikou stavebního zákona, současné možnosti využití fotovoltaiky na střechách budov, ale i na ochranu před bleskem, přepětím a požárem. Vysvětleny budou aktuální dotační tituly a možnosti jejich čerpání, včetně aktuální Nové Zelené Úsporám light. Další přednášky se zaměří na využití dronů v podnikání, trendy v ozeleňování střech nebo detekci zatékání do střech. Zajímavý bude též přednáškový blok Jak udržet podnikání v roce 2023 zaměřený na malé a střední podniky a živnostníky.
 
Přijďte a vyhrajte hodnotné ceny v podobě kvalitního nářadí, a dokonce i střechy na rodinný dům! Poukaz na zlevněnou vstupenku v hodnotě 100 Kč najdete na www.strechy-praha.cz.

 

KDY: 9.-11. 2. 2023, čt, pá 10-18 h, so 10-17 h

KDE: PVA EXPO PRAHA Letňany, Beranových 667, Praha 9



Rubriky článků