hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Bezplatné energetické poradny EKIS se opět otevírají veřejnosti

29. 5. 2020

Od středy 20. května 2020 se opět otevřou bezplatná Energetická konzultační a informační střediska EKIS, která radí domácnostem, firmám, úřadům či obcím, jak snížit náklady na spotřebu energie.
Krizová opatření se nevyhnula ani střediskům EKIS, která byla po dobu nouzového stavu mimo provoz. Ode dneška je šedesát středisek připraveno přivítat zájemce o informace vždy v pondělí a ve středu od 13 do 17 hodin. Klientům se věnují odborníci na energetiku a stavebnictví z řad energetických specialistů, projektantů, architektů a dalších profesí. Konzultovat je možné také on-line. Seznam středisek EKIS s kontakty je uveden zde.

Informační střediska EKIS Vám pomohou snížit náklady na energie
Informační střediska EKIS Vám pomohou snížit náklady na energie

Střediska EKIS jsou jedním z nástrojů Ministerstva průmyslu a obchodu, kterým podporuje širokou veřejnost ve snaze motivovat k úsporám energie v běžném životě. Střediska jsou dotačně podporována ze Státního programu na podporu úspor energie, kterým je program EFEKT.

Tento dotační program podporuje také renovace veřejného osvětlení v obcích a zejména přípravu energeticky úsporných projektů dotacemi na zpracování různých dokumentů, které usnadní rozhodování, jakou kombinaci opatření zvolit. Aktuální výzvy v programu EFEKT jsou zveřejněny zde.

„Šetřit energií by mělo být normální, ale často se tak neděje. Když budu uvažovat o možnosti, jak snížit spotřebu energie a tím i náklady na provoz doma nebo v práci, odborníci s tím mohou pomoci. Prvním krokem tak může být návštěva některého ze středisek EKIS, kde mohu získat informace o inovativních úsporných řešeních,“ říká ředitel odboru energetické účinnosti a úspor na Ministerstvu průmyslu a obchodu Vladimír Sochor, do jehož kompetence program EFEKT spadá.

Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu


Rubriky článků