hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Dny pasivních domů 2019

24. 5. 2019

V rámci Dní pasivních domů máte jedinečnou příležitost zeptat se obyvatel i stavitelů pasivních domů na to, jak se jim v jejich domech žije, jak vlastně fungují a jak se staví. Během akce otevře své dveře několik desítek pasivních domů po celé České republice


Datum a místo konání:
7.6. - 9.6.2019 10:00 - 18:00 | Centrum pasivního domu



Oblíbená víkendová akce Dny pasivních domů přináší široké veřejnosti možnost prohlédnout si z blízka obydlené pasivní domy a promluvit si o životě v nich přímo s jejich obyvateli. Mimo to je možné navštívit i řadu rozestavěných pasivních domů, kde mohou zájemci vidět vlastní proces stavby a implementace různých stavebních částí. To vše je možné díky vstřícnému přístupu majitelů domů, kteří svá obydlí zdarma otevřou všem návštěvníkům.

Bílý pasivní dům


Letní dny pasivních domů


Pasivní domy se nezabývají pouze energetickou náročností a minimalizováním energie na vytápění. Jsou to především domy s vysokým komfortem užívání, neustálým přísunem čerstvého vzduchu a příjemnými teplotami. A to nejen v zimním období, ale celoročně.

Udělali jsme proto malou anketu mezi majiteli pasivních domů o tom, jak jsou spokojeni s teplotami v jejich domech v horkých letních dnech. A jaký tepelný komfort máte v létě doma vy?

 VÁŽENÍ MAJITELÉ DOMŮ/ARCHITEKTI/PROJEKTANTI... SVÉ DOMY MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE:

„Minulý rok jsme využívali výhody nočního předchlazení domu pomocí otevřených oken „na ventilačku“ a teplota za 365 dní překročila hranici 25°C jen dvakrát, a to pouze na několik desítek minut, což považujeme na fantastické“, říká pan Martin, majitel zděného pasivního domu.


Pan Rostislav, který již pár let bydlí v pasivní dřevostavbě, dodává:
 „Když jsou hodně teplé i noci, tak teplota v interiéru bývá ráno kolem 24°C a večer kolem 27°C. Záleží také na tom, jaký je provoz v domácnosti.“

Moderní kuchyň v pasivním domě

Přijďte majitelům pasivních domů položit například některou z těchto otázek:

  • Jak řeší pasivní domy nebezpečí letního přehřívání?
  • A co chlazení? Je v pasivním domě potřeba?
  • Necháváte okna otevřená „na ventilačku“?
  • Jakým způsobem lze dosáhnout příjemného tepelného komfortu?
  • Co je to by-pass pro nasávání chladného vzduchu?

 


Zdroj: pasivnidomy.cz

Rubriky článků