hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Soutěž Přeměna odpadů na zdroje 2019

3. 4. 2019

Již třetí ročník soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu „Přeměna odpadů na zdroje“ je v plném proudu. Má za cíl motivovat zejména podnikatele, živnostníky, města a obce a také studenty a žáky všech stupňů škol ke kreativitě a vynalézavosti při opětovném zhodnocení materiálů a výrobků, které ukončily svoji životnost.

Mohou tak dát těmto vysloužilým předmětům šanci na druhý život, aby ve formě druhotné suroviny nebo nového výrobku byly i nadále k užitku.

Přihlášení do soutěže je jednoduché, stačí vyplnit on-line přihlášku na této adrese do 15. dubna 2019



Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková uvádí:
 „Dlouhodobým cílem Ministerstva průmyslu a obchodu je motivovat zejména podnikatele ve všech výrobních odvětví a v sektoru stavebnictví, představitele měst a obcí, pedagogy všech vzdělávacích zařízení a další odbornou i občanskou veřejnost, k pozitivnímu přístupu k výrobkům a materiálům vyrobeným z druhotných surovin. Šíření osvěty je cestou, jak oslovit a poskytnout informace o oběhovém hospodářství co nejvíce lidem,“ 
Jako v minulých ročnících soutěže i v tomto 3. ročníku lze soutěžit v některé ze sedmi kategorií. Na vítěze čekají zajímavé ceny. Od ročního kurzu nástavbového vysokoškolského studia celoživotního vzdělávání v oblasti oběhového hospodářství až po zážitkové ceny v obdobném rozsahu jako ve 2. ročníku.

Vítězné i nominované projekty a díla přihlášená do soutěže budou prezentovány na odborných konferencích a seminářích, budou zveřejněna na webových stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu, mediálních i odborných partnerů soutěže a budou tvořit hlavní část Katalogu z 3. ročníku soutěže.


Vítězové budou slavnostně vyhlášeni a oceněni ve Valdštejnském paláci  v historických prostorách Senátu ČR 6. června 2019. Podrobnosti o každé ze sedmi kategorií a další informace najdete na webu soutěže.

Zdroj: mzpo.cz



Rubriky článků