hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Pasivní domy otevírají své dveře

7. 11. 2018

Plánujete bydlet ve vlastním domě? Od pátku 9. do neděle 11. listopadu máte jedinečnou příležitost zjistit, jak se bydlí lidem v pasivním či nízkoenergetickém domě. Své dveře otevře několik desítek energeticky úsporných domů a staveb po celé republice. Proběhnou oblíbené Dny pasivních domů. Akci pořádá Centrum pasivního domu.


Pokud se chcete pustit do stavby domu, máte v rámci Dnů pasivních domů ideální možnost dozvědět se přímo od majitelů a stavebníků, jaké mají zkušenosti se stavbou a bydlením v úsporném domě. V rámci dne otevřených dveří zjistíte, jaké jsou výhody energeticky úsporných domů, jak fungují nebo na co si dát pozor při jejich stavbě. Stačí jen kliknout na mapu otevřených domů, vybrat si dům a domluvit se ve vyhrazené době na návštěvě.

Pasivní domy otevírají své dveře - upoutávka
Obrázek - odkaz na Videopozvánku

V rodinných domech v Předenicích u Plzně a Praze-Čakovicích budou navíc přítomni odborníci Státního fondu životního prostředí ČR. Budoucím stavebníkům poradí, jak získat příspěvek na stavbu energeticky úsporného domu z dotačního programu Nová zelená úsporám nebo jak ušetřit za využívání srážkové a odpadní vody v domácnosti díky dotačnímu programu Dešťovka.

Společně s touto akcí se můžete přihlásit také do fotosoutěže na téma Dny pasivních domů 2018. Pro vítěze jsou připraveny atraktivní ceny – chytrý telefon Xiaomi Redmi S2, chytré hodinky Garmin Forerunner 35 Optic nebo Power banka Mophie. Přihlášené fotky budou zveřejněny i na Facebookovém a Instagramovém profilu Centra pasivních domů, kde proběhne hlasování fanoušků o nejhezčí z nich.

V případě, že již v pasivním domě bydlíte a chcete se podělit o své zkušenosti a svůj dům lidem ukázat, neváhejte a přihlaste se mezi otevřené domy. Přihlašovací formulář najdete na stránkách Centra pasivního domu.

Pochlubit se svým domem můžete ale také v soutěži o nejlepší Pasivní dům 2018. Přihlásit se můžete do dvou kategorií. Kategorie Zelená novostavba je určena pro nově postavené a zkolaudované úsporné domy, zatímco v kategorii Zelená rekonstrukce soutěží zdařilé úsporné rekonstrukce domů. Přihlášky se uzavírají 3. prosince 2018 a odměnou vítězům budou kromě uznání odborníků i finanční ocenění, víkendové pobyty, věcné ceny jako mobilní telefon či zápůjčka elektromobilu.

 

 



Rubriky článků