hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

MMR: Miliarda korun pro nízkoúročené úvěry na bydlení

11. 12. 2017

Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj dnes doporučil Poslanecké sněmovně k přijetí návrh rozpočtu a střednědobého výhledu Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB). Jen na nízkoúročené úvěry na bydlení je vyčleněna miliarda korun. Celkové výdaje SFRB budou v příštím roce činit 2,17 miliardy korun.
 
 
„V této souvislosti bych ráda připomněla, že začínáme intenzivně pracovat na zásadní proměně Státního fondu rozvoje bydlení, aby jeho služby mohli využívat nejen občané, ale i starostky a starostové pro financování projektů v obcích,uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Nízkoúročené úvěry budou poskytovány na výstavbu nájemních bytů, na opravy a modernizace bytových domů včetně úvěrové pomoci v případě poškození bytu živelní pohromou, na podporu bydlení mladých a na dofinancování regenerace veřejných prostranství na sídlištích. Pro rok 2018 je pro tyto účely navržena jedna miliarda korun.
 
Celkové výdaje Státního fondu rozvoje bydlení by se však v příštím roce měly pohybovat kolem 2,17 miliardy korun. Vedle návratných podpor, mezi něž patří například již zmiňované zvýhodněné úvěry, zahrnují výplatu dotací z minulých let a náklady na správu a zajišťování podpor.
 

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

logo ministerstvo pro místní rozvoj


Rubriky článků