hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

1 700 sendvičových panelů od Lindabu opláštilo novou výrobní halu

19. 2. 2015

1 700 sendvičových panelů od Lindabu opláštilo novou výrobní halu společnosti Scania v Oskarshamn

Nová výrobní hala společnosti Scania ve švédském městě Oskarshamn, v níž se budou montovat karoserie kamiónů, bude opláštěna sendvičovými panely od švédského mezinárodního koncernu Lindab. Vzhledem k ploše haly 32 000 m2 jde o vůbec největší dodávku sendvičových panelů, kterou kdy Lindab realizoval. Vedle toho dodává Lindab do budovy také kompletní vzduchotechnický potrubní systém. Součástí realizace je i systém odvodnění Lindab Rainline.

Při montáži bezsilikonových světlemodrých a bílých sendvičových panelů Lindab úzce spolupracoval s klempířskou firmou Plåtson. Na 11 000 m2 fasády se spotřebovalo celkem 1 700 panelů s jádrem z minerální vlny, která zajišťuje dokonalou tepelnou izolaci. Aby Lindab vyšel vstříc stavebním požadavkům, dodal sendvičové panely o třech různých tloušťkách. Na celou plochu střechy byly použity perforované trapézové plechy Lindab LHP 130. Panely dodal výrobní závod Lindabu ve švédském městě Luleå, odkud byly do Oskarshamn dovezeny vlakem a poté kamióny.

Za instalaci vzduchotechniky zodpovídala společnost Imtech. „Potrubní systém musel vyhovět nejen nárokům na velký prostor výrobní haly (352 000 m3), ale také tomu, že výrobní a automatizační technika, která se zde bude používat, vytváří velké teplo. Použitý systém Lindab Safe tyto vysoké nároky dokonale splňuje,“ uvádí Eije Ottosson, vedoucí montážního týmu Imtech.

Nová hala je součástí dalších výrobních kapacit společnosti Scania ve městě Oskarshamn (na fotografii jsou zhruba dvě třetiny fasády celé nové budovy). Scania patří mezi přední světové výrobce kamiónů, autobusů a lodních a průmyslových motorů. V Oskarshamn v současné době zaměstnává na 2 000 lidí. Své zastoupení má také u nás.

Opláštění objektů sendvičovými panely zajišťuje Lindab i v České republice. Petr Hynšt, specialista Lindab s. r. o. na produkt Lindab Stavby, uvádí detaily: „Opláštění, jaké Lindab dodal pro novou halu společnosti Scania v Oskarshamn, má široké využití. Lze jej aplikovat nejen na ocelové haly od Lindabu, ale univerzálně i na jiné nosné skelety – jak na nové, tak i na rekonstruované: například na železobetonové skelety či na zděné a ocelové konstrukce.“ Z českých realizací lze uvést například opláštění výrobní haly v Zábřehu nebo v Kadani. Také u těchto hal byl využit okapový systém Lindab Rainline, v němž je Lindab lídrem na českém trhu.

 

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 32 zemí a zaměstnává téměř 4600 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i vzduchotechnických potrubních systémů. Tím je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2014 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 7,003 miliard švédských korun (tj. zhruba 739 mil. EUR). www.lindabgroup.com

O společnosti Lindab s. r. o.:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze – Ruzyni. Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. Dále připraví podrobnou montážní dokumentaci, poskytne orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolí pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytne poradenství a odborný dohled. Disponuje také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montérů. www.lindab.cz

 



Rubriky článků