hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Nová zelená úsporám - rady a tipy

Nová zelená úsporám zrychluje registraci žádostí. Stále není pozdě žádost podat

30. 9. 2014

Státní fond životního prostředí ČR výrazně zrychlil registraci žádostí v programu Nová zelená úsporám. Žádost vyřídí i do měsíce a s jejím podáním pomůže. V programu je stále dost peněz na nové projekty.

Logo, Nová zelená úsporám 2014Zájem o program Nová zelená úsporám po červencovém zjednodušení podmínek mírně vzrostl. Na podávání nových žádostí však stále není pozdě a peněz zbývá dost. Nyní jsme navíc výrazně zrychlili vyřizování žádostí. „Od zpracovatelů posudků máme informace, že dlouhá doba pro vyřizování žádostí byla pro potenciální žadatele jednou z hlavních překážek pro podávání žádostí. Fond tak nyní zrychlil administraci, což můžeme potvrdit,“ říká ředitel aliance Šance pro budovy Petr Holub.

 

Ilustrační foto, zateplování fasád„My si samozřejmě uvědomujeme, že mnohé žadatele dlouhá doba vyřizování odrazovala. Momentálně jsme schopni žádost vyřídit v řádu týdnů. Pokud je žádost v pořádku a nedochází k žádnému doplňování, zpracujeme ji za pouhé dva týdny,“ uvedl ředitel státního fondu Petr Valdman na tiskové konferenci aliance Šance pro budovy. „Kromě toho jsme snížili potřebné množství dokladů při podání žádosti, zrychlili schvalovací proces a zvýšili podporu na přípravu projektu a energetického posudku o 100 procent. Žadatel podává žádost elektronicky a následně pošle poštou vytištěnou podepsanou žádost, výpis z katastru nemovitostí, souhlas spoluvlastníka objektu, projekt a energetický posudek s krycím listem,“ shrnuje zjednodušení podmínek programu Valdman.

Žadatelům o dotaci nabízíme bezplatný poradenský servis, s podáním žádosti pomůžou zaměstnanci fondu na všech 14 krajských pracovištích každé pondělí a středu. Zájemci o dotaci také mohou využít Zelenou linku 800 260 500 nebo e-mailovou adresu info@sfzp.cz. Celý postup podání žádosti je podrobně popsán v „kuchařce“ Krok za krokem k získání dotace. Od září rovněž pořádáme semináře v celkem 28 městech republiky, kde budeme potenciálním žadatelům ochotně podávat informace potřebné k podání žádosti. Informační stánek NZÚ bude umístěn i na veletrhu For Arch konaném od 16. do 20. září na výstavišti v Letňanech.

Aktuálně je přijato 1 808 žádostí o dotaci s celkovým požadavkem 330 milionů korun. Rozpracovaných žádostí je registrováno 1 266 žádostí. „Dle našeho aktuálního průzkumu mezi projektanty a energetickými specialisty připadají na jednu zaregistrovanou žádost tři až čtyři připravované. V celkovém finančním objemu to jsou žádosti dohromady za dodatečných 600-700 milionů,“ konstatuje ředitel aliance Šance pro budovy Petr Holub.

 

Zdroj: Nová zelená úsporám 2014
Logo, Nová zelená úsporám 2014




Rubriky článků