hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování střech

URSA CZ s.r.o.
Pražská 16, 102 21 Praha
Telefon: +420 281 017 374
Email: ursa.cz@ursa.com
Web: www.ursa.cz

Představujeme novou minerální izolaci URSA USF 35 PLUS

16. 4. 2021

URSA USF 35 PLUS je nová univerzální tepelná izolace, z portfolia společnosti URSA, vyrobená z minerální vlny na bázi skla, dodávaná ve formě rolí. Navíc je kašírovaná netkanou sklotextilií, čímž se zvýší komfort při izolování v pozici nad hlavou. Izolace je dodávaná s pomocnými ryskami na horní straně pro přířez, čímž se zjednodušuje formátování na stavbě.
„Nová minerální izolace URSA USF 35 PLUS je výborná izolační vrstva rámových konstrukcí. Uplatnění najde také jako poslední izolační vrstva nejblíže k interiéru v instalačních předstěnách šikmých střech, obvodových plášťů dřevostaveb a montovaných ocelových staveb. Vyrábí se v tloušťce 30 až 60 mm a má skvělé tepelně izolační, akustické i protipožární vlastnosti,“ vysvětluje Tereza Vojancová, architektka ze společnosti URSA.

URSA USF 35
URSA USF 35

 


Minerální izolaci aplikujete do šikmé střechy v šesti jednoduchých krocích:

1. Role minerální izolace URSA USF 35 PLUS si připravíme k aplikačnímu místu, položíme ji na vodorovnou a dostatečně velkou plochu. V místě ukončení návinu nařízneme fólii a necháme roli, aby se rozvinula. Poté ji necháme 5 minut volně ležet.

2. Po 5 minutách minerální izolaci natřeseme, díky čemuž izolace dosáhne své nominální tloušťky.

3. Změříme šířku mezi nosným roštem, mezi který budeme izolaci aplikovat. Pro lepší fixaci minerální izolace v roštu připočteme k našim výpočtům ještě 1 až 2 cm.

4. Odřízneme naměřenou část minerální izolace. Řez provádíme podél přitlačené lišty speciálním nožem URSA určeným k řezání izolace.

5. Nakonec aplikujeme minerální izolaci URSA USF 35 PLUS do příčného kovového roštu jako finální tepelně izolační vrstvu. Izolaci vkládáme lehkým vtlačením.

Více informací o produktu URSA USF 35 PLUS naleznete na www.ursa.cz.

Rubriky článků