hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování střech

Vícevrstvá reflexní tepelná izolace Tegola Thermo Reflex

27. 2. 2017

Společnost Tegola představuje nový produkt THERMO REFLEX. Je to vícevrstvý reflexní izolační materiál vhodný k použití na střechách, v podkroví, na stěnách a podlahách.

PŘENOS TEPLA

Teplo, je z fyzikálního hlediska formou energie, která se přenáší mezi dvěma tělesy nebo mezi dvěma částmi stejného tělesa, které se nacházejí v různých teplotních podmínkách. Teplo je přenášená energie: teplo se šíří vždy od bodů s vyšší teplotou k bodům s nižší teplotou až do té doby, dokud se dosáhne tepelné rovnováhy.
K přenosu tepla dochází třemi různými způsoby:
  • KONDUKCE - ke kondukci dochází přímým molekulárním stykem od oblastí s vyšší teplotou k oblastem s nižší teplotou. Typickým příkladem je přenos tepla na železné tyči opřené jen jedním koncem o zdroj tepla: v důsledku přenosu tepla kondukcí bude v krátké době rozžhavená celá tyč.
  • KONVEKCE - je proces, ke kterému dochází v tekutém nebo plynném prostředí, který vede ke stavu tepelné rovnováhy dvou systémů, které měly původně rozdílnou teplotu. Příkladem je teplý vzduch vycházející z tepelných zdrojů v domech. Teplý vzduch stoupá v místnosti vzhůru a tlačí dolů chladnější vzduch.
  • TEPELNÉ ZÁŘENÍ - je přenos tepla bez přímého kontaktu prostřednictvím elektromagnetických vln, které vysílá těleso v důsledku své teploty a kapacity vyzařování, převážně z tělesa s vyšší teplotou k tělesu s nižší teplotou. příkladem této situace může být stav, kdy jsme v blízkosti ohně, a přestože nejsme s ohněm v přímém kontaktu, vnímáme teplo.

PRINCIPY FUNKCE THERMO REFLEXU

V průběhu celého roku dochází k většině přenosů tepla z (v zimě) a do (v létě) budovy prostřednictvím tepelného záření. Thermo Reflex, díky své vícevrstvé struktuře a díky tomu, že jeho fólie jsou složeny z pokoveného polyesteru, polyetylenu a syntetické vaty, je s to téměř zcela zablokovat přenosy tepla zářením díky principu reflexe tepelných vln, čímž se značně zvýší teplotní pohoda ve všech místnostech budovy.

TECHNICKÉ ÚDAJE
MATERIÁLDÉLKA ROLEŠÍŘKA ROLEVRSTVYHMOTNOSTTLOUŠŤKA
Aluminizovaný PET
Ovčí vlna
PE pěna
9,81m 1,53m 18 0,700 kg/m2 30mm
Aluminizovaný PET
PET vata
9,81m 1,53m 11 0,650 kg/m2 45mm
Aluminizovaný PET
PET vata
PE pěna
9,81m 1,53m 15 0,526 kg/m2 30mm
Aluminizovaný PET
PET vata
9,81m 1,53m 5 0,365 kg/m2 23mm
Hliníkový film chráněný transparentním lakem
PE film se vzduchovými bublinami
12,5m 1,2m 4 0,36 kg/m2 6mm
Hliníkový film chráněný transparentním lakem
PE fil se vzduchovými bublinami
12,5m 1,2m 3 0,18 kg/m2 3mm

IZOLACE ODVĚTRÁVANÝCH STŘECH

Jak v případě nových staveb, tak v případě rekonstrukcí umožňuje Thermo Reflex dosáhnout těch nejlepších výsledků z hlediska tepelné izolace díky kombinovanému působení reflexe a ventilace při malé tloušťce izolační vrstvy. Pokládka je snadná a rychlá.



IZOLACE PODKROVÍ A MANSARD

Thermo Reflex aplikovaný uvnitř střechy zaručuje rychlé a trvalé zlepšení pocitu pohody v podstřešním prostoru, více chladu v létě, protože brání přenosu tepla ze střechy a více tepla v zimě, protože zabraňuje tepelným ztrátám.  Thermo Reflex se snadno pokládá, upevní se na krokve nebo na latě. Může být zakryt sádrokartonovými či dřevěnými deskami. Je však třeba zachovat vzduchovou mezeru, aby izolační působení Thermo Reflexu bylo co nejúčinnější.

IZOLACE STROPŮ A PODLAH

U staveb, u kterých je neobývané podkroví, umožňuje použité Thermo Reflexu zvýšit energetickou účinnost budovy s velmi nízkými náklady. Stačí pokrýt Thermo Reflexem podlahu. Je třeba dbát na dokonalé utěsnění spojů páskou Thermo Reflex Tape.

IZOLACE VNITŘNÍCH STĚN

Thermo Reflex umožňuje účinně izolovat budovu aplikací na obvodové stěny zevnitř. Zaručuje vysokou účinnost izolace. Není třeba žádných složitých a nákladných zásahů na vnějším plášti budovy. Kromě izolačních vlastností Thermo Reflexu třeba ocenit výhodu jeho snadné a ekonomické pokládky. Stačí upevnit na stěny distanční lišty, na které se položí vrstva Thermo Reflexu a spoje se utěsní Thermo Reflex Tapem. Konečná povrchová úprava může být provedena sádrokartonovými či dřevěnými deskami. I zde je třeba zachovat malou  vzduchovou komoru o tloušťce asi 2cm.

Výhody:

  • Vysoká účinnost v zimě i v létě.
  • Materiál se přizpůsobí všem typům podkladu a všem tvarům.
  • Díky malé tloušťce izolační vrstvy se zvětšuje obytný prostor. Tradiční izolační materiály by vyžadovaly až pětkrát silnější vrstvy.
  • Vzhledem k tomu, že materiál se skládá z pokoveného polyesteru, slouží současně jako dokonalá parozábrana.
  • Je 100% vodotěsný.
  • Nemění své vlastnosti v průběhu doby a zaručuje tedy stejnou vysokou výkonnost i po desítkách let.
  • Není toxický a není dráždivý.

IZOLACE PODLAH

Thermo Reflex je vhodný v kombinaci s podlahovým vytápěním. Zvyšuje jeho účinnost, protože odráží do místnosti teplo a současně plní funkci parozábrany.

Výhody:

  • Nízká hmotnost,
  • malá tloušťka,
  • odolává ohni,
  • je vodotěsný,
  • nemění své vlastnosti v průběhu doby a zaručuje tak stále stejnou vysokou účinnost.

UDĚLEJ SI SÁM

Thermo Reflex díky své snadné pokládce, lehkosti, složení a ekonomičnosti je zvlášť vhodný pro použití typu "udělej si sám", jako například izolace za topnými tělesy, izolace garážových vrat atd.
  • Použití za topnými tělesy umožňují odrážet jimi produkované teplo a směrovat je do místnosti.
  • Použití na vratech garáže umožňuje snadnou a praktickou izolaci prostoru garáže.
  • Udržení vnitřní teploty garáže znamená větší pohodu v obytných místnostech, které jsou v přímém kontaktu s garáží.




Autor a zdroj textu: Tiskové materiály společnosti TEGOLA





Rubriky článků