hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování - obecné informace

PIR izolace a zdraví člověka

31. 1. 2017

Puren PIR izolace obstály na výbornou v otázce vlivu na zdraví člověka

Osvědčení pure life pro tepelné izolace puren

Firma Puren se zabývá výrobou tvrdých polyuretanů od roku 1968 a neustále pracuje na zdokonalování svých produktů. Stranou neponechává ani otázku vlivu svých izolací na zdraví člověka.
 

Certifikace pure life pro polyuretanové tepelné izolace znamená závratný posun v souvislosti s životním prostředím a kvalitou. Na základě komplexního testování, které provedl Fraunhoferův institut pro výzkum dřeva, Institut Wilhelma Klauditze (WKI), je puren s okamžitou platností a evropskou působností oprávněn používat označení pure life na vysoce kvalitní tepelné izolace z programu šikmých střech, plochých střech a fasád. Nová certifikace posuzuje izolační hmoty komplexně podle jejich složek a emisí a zahrnuje rovněž sledování emisního chování (WKI) podle evropského standardizovaného postupu v souladu s normou DIN CEN/TS 16516. Hodnoticí kritéria emisního chování se řídí dle doporučení německé normy upravující uvolňování emisí ze stavebních dílců AgBB.

Na pozadí tohoto vývoje stojí neustálý nárůst znečištění ovzduší v obytných prostorech. Energeticky vzduchotěsné opláštění a exhalace ze zařizovacích předmětů (nábytek, vystavené předměty, závěsy, tapety, atd.) mohou mít za následek vyšší koncentraci těkavých látek v ovzduší interiérů. Pravidelným větráním těchto prostorů sice koncentrace takových látek v dýchaném vzduchu klesá, nicméně v první řadě by mělo být cílem zvolit zdravé stavební materiály, jako jsou například tepelné izolace puren s certifikací pure life, u nichž k takovému znečištění vzduchu vůbec nedojde.

Certifikace polyuretanových tepelných izolací pure life potvrzuje rozsáhlé pozitivní zkušenosti s polyuretany (PU). PU materiály nacházejí své uplatnění v lékařství (srdeční chlopně), v automobilovém průmyslu (sedadla, přístrojové desky) nebo v oblasti bydlení (matrace ze studené pěny).

Obr.: PU izolační hmoty puren disponují s okamžitou platností certifikací ochrany životního prostředí a kvality pure life. Fotka: puren

Puren na internetu: http://www.puren.com/

Puren na veletrhu BAU, hala B6, stánek 111

Aktuality

Našim cílem je neustále zlepšovat služby pro naše zákazníky. Tak, jak roste poptávka po PIR izolacích rostou také požadavky na kvalitní servis a individuální řešení. Abychom byli pro naše zákazníky dále spolehlivým a pružným partnerem v oblasti PIR izolací, rozhodli jsme se rozšířit naše řady o obchodního managera - Janu Nejedlíkovou. Bohaté zkušenosti z vedení obchodního týmu a prodeje střešních komponentů, znalost obchodních partnerů a organizování prodeje jistě přispějí ke zkvalitnění technického servisu a obchodu společnosti Puren.

Bau Mnichov 2017
Na největším stavebním veletrhu v Mnichově bude vystavovat i společnost Puren GmbH, na svém stánku č. 111 v hale B6.
Veletrh se koná ve dnech 16. - 21. ledna 2017.

Semináře - školení v roce 2017
Ve dnech 20. - 23. února 2017 proběhne další cyklus Cechových dní organizovaný cechem strechárov Slovenska za účasti společností Rockwool, Icopal, SFS Intec, TopWet a Dorken.
Místa seminářů:
Košice, Nitra, B.Bystrica, Bratislava
Semináře budou věnovány problematice plochých střech.
Více informací naleznete na:

http://www.cechstrecharov.sk/

Autor a zdroj textu: Puren GmbH, PUREN
logo společnosti PUREN



Rubriky článků