hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování - obecné informace

Která izolace v současné době nejvíce boduje?

15. 2. 2016

První z otázek, které člověku vyvstanou na mysli při úvahách o kvalitním zateplení budovy, zní: „Jak zvolit správný typ izolace?“. Co se týče popularity, vysoké hodnocení sklízí tzv. foukaná izolace. Její oblíbenost tkví především v jednoduché, rychlé a časově nezávislé aplikaci. Rozhodneme-li se právě pro tento typ izolantu, určitě oceníme jeho tepelné vlastnosti.

 

Foukaná izolace
je dnes jednou z nejprodávanějších variant zateplení budovy. Svoji dominanci si získala především rychlostí samotné aplikace. Celý proces trvá průměrně tři hodiny, což představuje pro zákazníky podstatný argument. Hlavní výhody této izolace oceníme především při střešním nebo půdním použití, kdy se snadno a jednoduše dostaneme i do zákoutí a těžce přístupných míst.
Izolace, ilustrační foto, zdroj: Poptavej.cz

Další devízou je její nestárnoucí účinek. Díky anorganickému původu je minerální vata objemově a tvarově stálá. Například po následné rekonstrukci budovy se materiál může znovu použít bez sebemenší ztráty účinku. Vata nesaje vodu a je odolná vůči plísním. Její složení neslouží jako pochoutka pro všemožné hlodavce. Hmotnost této izolace nemá žádný vliv na narušení statiky domu, bytu či jiného objektu. Zdá se to být jako nejideálnější forma zateplení, ale i zde nacházíme jeden podstatný háček. Pro aplikaci foukané izolace je nutné vyhledat odbornou firmu, jež se touto problematikou zaobírá.

Najatá firma nám při zavádění foukané izolace vytvoří několik otvorů v místech samotné aplikace. Do těchto otvorů následně vloží hadici, kterou vsaje koupený materiál. Díky tomu nedochází k žádným ztrátám materiálu a zákazník tak 100% využije veškerý zakoupený materiál. Odborná pomoc je důležitá především pro správnou a přesnou aplikaci. Pokud dojde k špatnému zavedení, je odstraňování nahromaděného materiálu velmi složité. Firma také ručí za nenarušení konstrukčního schématu budovy.

Správný výběr odborné firmy je nedílnou součástí celého procesu. Není vhodné rozhodovat na základě ceny nebo první nabídky. Nejlepší možnou cestou je dohledání recenzí a hodnocení té dané firmy. Než však najdeme správnou variantu, může nám to zabrat poměrně hodně času.

V tomto ohledu jistě doceníte služby internetového serveru Poptávej.cz, který veškerou lopotnou práci odvede za vás. Uživateli stačí vyplnit jednoduchý formulář s poptávkou. Ta musí přesně specifikovat poptávanou práci. Jedná-li se o zateplení střechy, stěn či jiných prostor foukanou izolací, upřesníte zde jen rozsah práce, zda již máte nebo třeba poptáváte i materiál a nakonec časový rozsah. Ideální je doplnit text o fotografie míst, kam chcete izolaci aplikovat. Server vaši poptávku zaeviduje a rozešle registrovaným a jen ověřeným firmám. Ty vám následně zašlou svou nabídku. Vše je zadarmo a vy tak jednoduše a bez práce můžete získat povědomí o cenovém i kvalitativním rozmezí daných firem.


Zdroj textu: Poptavej.cz
Logo poptávkového serveru Poptavej.cz



Rubriky článků