hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování fasády - Vše na jednom místě

ROCKWOOL představuje novinku pro provětrávané fasády.

12. 7. 2017

ROCKWOOL představuje novinku pro provětrávané fasády. Zajistí větší energetickou úsporu


logo Rockwool
ROCKWOOL, a.s.
Cihelní 769
735 31 Bohumín
tel.: 596 094 111
e-mail: info@rockwool.cz

ROCKWOOL vylepšil tepelné vlastnosti izolační desky pro provětrávané fasády. Nové desky z kamenné vlny WENTIROCK a WENTIROCK F mají ještě nižší součinitel tepelné vodivosti. Patří tak k těm nejlepším izolačním produktům na trhu. Izolace je určená pro různé typy provětrávaných fasád od administrativních nebo komerčních budov až po rodinné a bytové domy.
Referenční stavba s provětrávanou fasádou, Main Point Praha, zdroj: Rockwool
Obr.: Referenční stavba s provětrávanou fasádou, Main Point Praha, zdroj: Rockwool

Při výběru provětrávaného způsobu zateplení fasády se izolace z kamenné vlny ROCKWOOL vkládá mezi nosné prvky roštu. Majitel nemovitosti se může výběrem provětrávané fasády odlišit od běžného řešení omítkové fasády a vybrat si z rozmanité škály vnějšího obkladového materiálu jako je například dřevo, sklo, kámen, plast nebo keramika. Obklady se mohou navíc vzájemně kombinovat. Využití je velmi různorodé a odráží současné architektonické požadavky na modernost i estetiku.

V případě provětrávaných fasád je zásadní vzduchová mezera mezi izolací a vnějším obkladem. Odvětrávání má velký vliv na celkovou životnost fasádní konstrukce. „ROCKWOOL doporučuje instalovat mezeru minimálně 40 mm, aby dostatečně odvedla vlhkost prostupující izolaci a nosnou konstrukci,“ říká Jiří Lupač, specialista společnosti ROCKWOOL pro provětrávané fasády.

Novinka WENTIROCK je protipožární a akustická izolace pro provětrávané fasády. Lze ji použít
i do sendvičového zdiva. Uchycení je možné pomocí trnů, hmoždinek nebo držáků. Fasádní deska je v celém objemu hydrofobizovaná a její vrchní tuhá vrstva je vysoce odolná proti mechanickému namáhání
a pronikání vzduchu do izolace z větrané mezery. WENTIROCK F je navíc povrchově upravený černou netkanou sklotextilií. Používá se pro provětrávané fasády s estetickými požadavky.
Aplikace Wentirock, zdroj: Rockwool
Obr.: Aplikace Wentirock, zdroj: Rockwool

Izolační desky z kamenné vlny WENTIROCK a WENTIROCK F mají vynikající vlastnosti. „U produktů
pro provětrávané fasády jsme snížili součinitel tepelné vodivosti na hodnotu 0,033 W.m-1.K-1. Lepší tepelněizolační vlastnosti této izolace zvýší energetickou efektivnost budov a majitelům přinesou snížení nákladů na energie,“ říká Jiří Lupač.
Aplikace Wentirock F, zdroj: Rockwool
Obr.: Aplikace Wentirock F, zdroj: Rockwool

Produkty ROCKWOOL také účinně chrání jak vnitřní prostředí budovy před hlukem, přicházejícím z venku, tak vnější prostředí před hlukem, který vzniká uvnitř objektu. Hluk zvyšuje stres, komplikuje komunikaci
a snižuje soustředěnost i produktivitu při práci.

Izolace z kamenné vlny ROCKWOOL jsou nehořlavé a mají nejvyšší třídu reakce na oheň A1. Snižují riziko rozvoje požáru, zabraňují jeho šíření, nevytváří žádný toxický dým ani hořící kapky, a poskytují tak více času na případné záchranné akce. Kamenná vlna je paropropustná a rozměrově stálá přírodní izolace, která je ideální pro nízkoenergetické nebo pasivní stavby i dřevostavby.


Stavební izolace ROCKWOOL

ROCKWOOL, a.s. je součástí skupiny ROCKWOOL. Naše lokální zastoupení s výrobním závodem v České republice a 240 zaměstnanci je zaměřeno na pokročilé izolační systémy pro stavby.

Ve skupině ROCKWOOL jsme odhodláni obohacovat životy všech lidí, kteří využívají naše produktová řešení. Naše odborné znalosti přispívají při řešení mnoha aktuálních otázek dlouhodobé udržitelnosti a rozvoje, od spotřeby energií a emisí hluku až po požární odolnost, otázky nedostatku vody či záplav. Naše nabídka produktů odráží rozmanitost potřeb současného světa a zároveň podporuje naše spolupracující partnery v jejich vlastním úsilí při snižování uhlíkové stopy.

Kamenná vlna je univerzální materiál tvořící základ veškerého našeho podnikání. Ve 38 zemích zaměstnáváme přibližně 10 500 nadšených kolegů a jsme světovým lídrem v oblasti produktů a řešení z kamenné vlny, od stavebních izolací, akustických stropů, vnějších obkladových systémů až po řešení v zemědělství, či průmyslovém vývoji vláken pro využití izolací ve zpracovatelském, námořním a offshore průmyslu.

Rubriky článků