hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Pasivní domy

Nejlepší pasivní dům roku 2016

15. 2. 2017

Nejlepší pasivní dům roku 2016 stojí v Černošicích

Společně se zahájením veletrhu For Pasiv proběhlo slavnostní vyhlášení soutěže Pasivní dům 2016. Cenu veřejnosti předal ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman.
 

Nejlepším pasivním domem roku 2016 je dřevostavba z Černošic navržená atelierem ARCHCON atelier. Na druhém místě skončil rodinný dům Kociánka a na třetím dům ATREA Liberec-Ruprechtice.

Obr.:
Dům pod smrkem v Černošicích - vítěz soutěže Pasivní dům 2016., zdroj: NZÚ

Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 53 originálních energeticky šetrných staveb, ze kterých odborná porota vybrala třináct nejlepších. Z nich dvanáct bylo postaveno s dotací z programu Nová zelená úsporám. O vítězi rozhodla veřejnost prostřednictvím hlasování na internetu, kterého se zúčastnilo téměř 5 tisíc lidí.

Majitelé domu získali Cenu veřejnosti i generálního partnera a obdrželi americkou dvoukřídlou lednici. Ocenění získali také tři lidé, kteří se zapojili do hlasování. Každý z nich obdržel poukaz na nákup zboží v hodnotě 15 tisíc korun.

Obr.: Slavnostní předání Ceny veřejnosti, cenu předává ředitel SFŽP ČR., zdroj: NZÚ

Soutěž organizuje společnost ABF za podpory Centra pasivního domu. Akce se koná pod záštitou Státního fondu životního prostředí České republiky.

Více informací o soutěži i přihlášených stavbách naleznete na stránkách soutěže.

Zdroj a autor článku: tiskové centrum a dotační program Nová zelená úsporám
Logo dotačního programu Nová zelená úsporám




Rubriky článků