hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Stavebnictví, budovy

Energeticky pasivní nemocnice se zelenou střechou

21. 4. 2021

Energeticky pasivní nemusí být jen rodinné domy. Architekt Adam Rujbr vás provede dvěma novými pavilony ve Fakultní nemocnici v Olomouci, které odpovídají pasivnímu standardu.

 

Obě budovy přináší nejen extrémně nízkou spotřebu energie, ale také kvalitní a zdravé vnitřní prostředí. Větrání s rekuperací přivádí předehřátý čerstvý vzduch a ten vydýchaný a potenciálně infikovaný odvádí ven. Zelená střecha a chlazené stropy zase zajišťují příjemné prostředí v letních měsících.



Výstavba pavilonu Hemato-onkologické kliniky je podpořena z evropských fondů, konkrétně Operačního programu Životní prostředí, jehož poslední výzva skončí již v březnu 2021. Nyní se připravuje navazující program pro roky 2021 až 2027. Ten podpoří kvalitní výstavbu a renovace veřejných budov mimo Prahu.

Projekty v Praze budou podpořeny z Modernizačního fondu, který je také v gesci Ministerstva životního prostředí. Šance pro budovy se podílí na jejich nastavení a hlídá, aby tyto programy brzy navázaly na předchozí, a podpora obcím, městům a krajům tak byla dlouhodobá se stabilními podmínkami.


Zdroj článku: Šance pro budovy



Štítky: Zajímavosti, Stavebnictví, budovy
Rubriky článků