hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Krátké zprávy

Isover - SmartAPP pomůže nově i s akustikou

21. 3. 2016

Isover SmartAPP pomůže nově i s akustikou

logo



Již na konci roku 2014 byla digitálnímu světu představena aplikace pro mobilní zařízení Isover SmartAPP. Tato aplikace je velmi užitečný nástroj nejenom pro odborníky ze stavebnictví, ale také pro běžné uživatele. Obsahuje celkem 10 tematických modulů (OBR). Kromě Novinek (OBR) obsahuje i expresní verzi Katalogu produktů. V Katalogu jsou přehledně zobrazeny všechny výrobky (OBR), které lze různě filtrovat a okamžitě dohledat potřebnou dokumentaci od technických listů až po různé certifikáty (OBR). Výrobek lze pak rovnou koupit v e-shopu ISOVER za zvýhodněné ceny.
SmartAPP digitální program Isover, zdroj: Isover
Pro výběr správné izolace a jejího množství jsou v aplikaci 2 kalkulační nástroje - Teplo a od ledna tohoto roku i Akustika. Modul Teplo slouží zejména k výběru izolace vnějších konstrukcí (stěny, střecha,...). Akustický modul pak pro výběr vnitřních izolací (příčky, podlahy, strop,...). Konfigurace je v obou případech velmi snadná a zvládne ji úplně každý. Nejprve se vybere druh zateplované konstrukce (OBR) a pak už se jenom vybere druh nové izolace z nabídnutých možností, vhodných přesně pro řešenou konstrukci (OBR). Na konci výpočtu si pak může uživatel zkusit změnit množství použité izolace a ihned vidí, jak bude konstrukce klasifikována z pohledu energetických standardů - jestli splní pouze základní normové požadavky, nebo už se bude dostávat do vyšších úrovní, např. hodnoty pasivních domů apod. (OBR).
SmartAPP digitální program Isover, zdroj: Isover
Aktualizovaná verze 1.2 navíc obsahuje i modul Akustika. V něm lze konfigurovat skladby z pohledu stavební akustiky, které se u jednotlivých skupin budov liší. Konfigurátor pracuje nejen s požadavky pro obytné budovy, jsou zde vyčísleny i doporučeny skladby pro administrativní budovy, školy, či nemocnice (OBR). Je možné navrhovat akustické izolace stěn, podlah i stropů (OBR). Z katalogových skladeb si uživatel vybere vhodnou konstrukci a hned vidí, jestli splní normové hodnoty, nebo je tato konstrukce pro něho nevhodná (OBR). K dispozici je také graf neprůzvučnosti v závislosti na frekvenci (OBR).
SmartAPP digitální program Isover, zdroj: Isover
Aplikace také přímo propojuje webové stránky Isover optimalizované pro mobilní zařízení (OBR), e-shop a věrností program Isover Klub (OBR). Pokud si uživatel opravdu neví rady, nebo řeší jiný problém, může přímo z aplikace volat regionálního zástupce, technika, nebo zákaznický servis (OBR).


SmartAPP digitální program Isover, zdroj: Isover

Aplikaci je možné stáhnout z Google Play nebo na Apple Store.

 

Tepelné izolace ISOVER z Katalogu tepelných izolací naleznete pod těmito odkazy:

Minerální skelná vata ISOVER

Minerální čedičová vata ISOVER

Expandovaný polystyren EPS

Extrudovaný polystyren XPS

 



Rubriky článků