hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Krátké zprávy

Baumit - Samočistící síla světla

6. 10. 2014

Samočistící síla světla

logoBaumit, NanopotTop photokat, samočistící síla světla

Dosud chránil zářivě krásnou a trvale čistou fasádu Baumit Nanopor především její mikroskopicky hladký a vysoce prodyšný povrch, který spolu s intenzivní výměnou vlhkosti a minimálním elektrostatickým nábojem dává nečistotám na fasádě jen velmi nepatrnou šanci.

Nový efektivnější fotokatalyzátor tento samočisticí efekt Baumit Nanopor ještě více posiluje a přidává unikátní přirozenou a aktivní ochranu před organickým znečištěním. Fotokatalyzátor aktivovaný energií světla nečistoty rozloží a ty jsou poté z povrchu fasády odstraněny spolupůsobením větru a deště.

Na rozdíl od klasické ochrany fasád proti biologickému znečištění pomocí tradičních chemických látek, které se z povrchové úpravy postupně vyplavují a ztrácejí tak svou účinnost, nový Baumit Nanopor photokat nepředstavuje žádnou zátěž pro životní prostředí, minimalizuje nároky na údržbu a zajišťuje fasádě dlouhodobě krásný vzhled.

Co je to fotokatalýza?

Fotokatalýza je založená na řadě fyzikálních a chemických procesů, které se odehrávajína povrchu fasády. Tyto reakce jsou iniciovány a urychlovány pomocí speciální látky - katalyzátoru, který využívá světelnou energiia během reakce se sám nespotřebovává.

Fotokatalýza a Baumit NanoporBaumit, NanopotTop photokat, samočistící síla světlaPopis obr.: Denní světlo aktivuje fotokatalyzátor v omítce nebo v barvě.
Baumit, NanopotTop photokat, samočistící síla světlaPopis obr.: Fotokatalyzátor rozloží na povrchu uložené částečky biologického znečistění. Ty jsou následně z povrchu odstraněny přirozeným prouděním vzduchu.
Baumit, NanopotTop photokat, samočistící síla světlaPopis obr.: Déšť, vzdušná vlhkost a proces vysušování povrchu odstraní všechny zbytky nečistot a čistí fasádu.
 


Rubriky článků