hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Krátké zprávy

Ursa - pokládá základní kámen rekonstrukce svého výrobního závodu

13. 8. 2014

Základní kámen rekonstrukce svého výrobního závodu v italském Bondenu

 

Zastupitelé italského města Bondeno společně se zástupci firem URSA a Uralita (mateřskou společností) se nedávno zúčastnili slavnostního položení základního kamene rekonstrukce výrobního závodu, který byl zničen během tragického zemětřesení v květnu 2012.

Od silného zemětřesení, které zničilo velkou část závodu na výrobu extrudovaného polystyrenu ( URSA XPS), uplynuly dva roky. Společnost však po celou dobu projevovala zájem zůstat v oblasti a znovu zahájit výrobu, jakmile to bude možné. Nyní, po položení symbolického základního kamene, mohou rekonstrukční práce začít. Výroba bude brzy obnovena a zaměstnanci postižení zemětřesením se budou moci opět vrátit do práce. Starostu města Bondeno, Alana Fabbriho, a člena městské rady pro výrobu, Simone Salettiho, doprovázeli prezident skupiny Uralita, Javier Serratosa, a ředitel výrobního závodu, Simone Marescotti. Představitelé společnosti poděkovali zástupcům Městského úřadu Bondeno, kteří od samého počátku umožňovali společnosti URSA využívat prostory úřadu jako provizorní kanceláře, aby firma mohla pokračovat v administrativní práci s klienty a dodavateli materiálů.

Ursa, pokládání základního kamene výrobního závodu v italském BondenuUrsa, pokládání základního kamene výrobního závodu v italském Bondenu
Obr.: Pokládání základního kamene výrobního závodu v italském Bondenu, zdroj: Ursa

Prezident Javier Serratosa uvedl, že daný výrobní závod je zásluhou vysoce kvalifikovaných zaměstnanců a jejich obětavé práce na projektu, ukázkovým závodem společnosti URSA, a potvrdil záměr skupiny co nejdříve obnovit výrobu. Simone Marescotti, hlavní inženýr pověřený vedením výrobního závodu, souhlasil: „Jakmile získáme povolení k rekonstrukci závodu a obdržíme potřebné finanční prostředky, co nejrychleji zahájíme stavební práce, s ohledem na význam, jaký má pro nás italský trh,“ prohlásil. Spokojenost projevili také zástupci městského úřadu, podle nichž je znovuzahájení výrobní činnosti v Bondenu vynikající zprávou pro mnoho zaměstnanců, kteří v závodě pracovali. Jak řekl starosta města, pan Fabbri: „Díky úzké spolupráci mezi technickým oddělením společnosti URSA a veškerými zainteresovanými subjekty bude brzy obnovena výrobní činnost a tato nadnárodní společnost bude i nadále investovat v regionu, kde na ní existenčně závisí více než 50 rodin.“ Na počest zahájení stavebních prací byla také odhalena pamětní deska jako vzpomínka na zemětřesení a na památku Tarika Naoucha, zaměstnance, který při nešťastné události přišel o život. Kromě výrobního závodu bude v prostorách společnosti Bondeno zřízeno centrum excelence, které bude pořádat vzdělávací semináře.

URSA Insulation, dceřiná společnost španělské skupiny URALITA působící v oblasti výroby stavebních materiálů, je mezinárodním dodavatelem vysoce moderních tepelných a akustických minerálních izolací s minerální vlnou a extrudovaným polystyrenem (XPS). Rozsáhlé produktové portfolio izolačních materiálů zahrnuje bílý prémiový izolační materiál PureOne by URSA, URSA GEO, URSA XPS, foliový a membránový systém URSA SECO, tabule z minerální vlny URSA AIR pro budování klimatizačních a ventilačních systémů a vybraný sortiment osvědčených doplňků.



Výrobky Ursa z našeho Katalogu tepelných izolací

Minerální skelná vata

Extrudovaný polystyren



Rubriky článků