hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Školení a krátké zprávy

TIP WEBER: Prodlužte si sezónu fasádních prací!

1. 12. 2021

Stavebnictví je neustálý závod s časem a řemeslníci mnohdy prohrávají, protože počasí si jen tak nenaplánujete. Jakmile přijdou první mrazíky, stavební sezóna zkrátka skončí. Týká se to zejména fasádních prací, protože omítky a zateplovací systémy si s nízkými teplotami a vysokou vlhostí zrovna nerozumí.
Divize Weber společnosti Saint-Gobain proto vyvinula aditivum, díky kterému lze pokračovat v započatých pracích a fasádu nebo zateplení tak dokončit i navzdory nepříznivému počasí. Prodává se v malých lahvičkách, takže se řemeslník může přímo na stavbě rozhodnout, zda jej použít, či nikoliv. Aditivum funguje jako urychlovač tuhnutí omítky, čímž ji už po 4 hodinách od aplikace spolehlivě chrání před nočními mrazíky až do -5 °C. V době nanášení omítky musí být teploty nad +5°C.

„Urychlovač se vlije do kbelíku s pastovitou omítkou nebo do rozmíchané směsi lepicí a stěrkové hmoty (komponent zateplovacího systému) a důkladně se promíchá, načež se běžným způsobem aplikuje. Ať už tedy v noci přijde déšť, sníh nebo mráz, můžete si být jistí, že omítce či tmelu nic nehrozí,“ uvádí Miroslav Trojan, marketingový manažer společnosti Weber.

Weber logo


Rubriky článků