hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Školení a krátké zprávy

Nová zelená úsporám 2030 - startuje již na podzim

4. 10. 2021

Na podzim startuje příjem žádostí do další etapy programu Nová zelená úsporám. Žadatelé si rozdělí 39 miliard korun a využít je mohou i na izolace URSA.

 

Letos na podzim odstartuje další etapa programu Nová zelená úsporám, kdy Češi mohou žádat o dotace na energeticky úsporné renovace nebo stavby bytových a rodinných domů. Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR rozdělí do roku 2030 z evropských i národních zdrojů dotace ve výši až 39 miliard korun.

Logo NZU


Oproti stávajícím dotacím program nově podpoří také renovace bytových domů mimo Prahu a renovaci rekreačních objektů využívaných k trvalému bydlení. Další významnou novinkou je sloučení Nové zelené úsporám s Dešťovkou, dotačním programem zaměřeným na hospodaření s dešťovou vodou. V praxi to tedy znamená, že jeden žadatel může zkombinovat hned několik opatření (od zateplení domu, přes výměnu kotle až po pořízení nádrže na dešťovou vodu). Žádosti o dotace se tak urychlí a zjednoduší, a navíc za jejich kombinaci může žadatel získat i zajímavé bonusy.

V programu jsou registrovány všechny izolace značky URSA. Je tedy možné i na ně získat dotaci z programu, výrazně tak ušetřit náklady na stavbu nebo renovaci domu či bytu, a přitom využít kvalitní a uživatelsky přátelský materiál této značky. Nezapomeňte tak do svých stavebních plánů zahrnout i izolace URSA. Vyplatí se to!

 
Aby zájemci mohli jednodušeji o dotace Nová zelená úsporám zažádat, podání žádosti i všech potřebných dokumentů bude probíhat online přes nové webové stránky https://2030.novazelenausporam.cz/


Rubriky článků