hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

V ČR letos může vzrůst objem realitních obchodů až na 37 mld. Kč

25. 7. 2011

Na českém trhu podnikatelských nemovitostí se za celý letošní rok pravděpodobně uskuteční obchody v hodnotě kolem 1,5 miliardy eur, tedy asi za 37 miliard korun. Výhled, který ukazuje na meziroční nárůst objemu transakcí, dnes zveřejnila realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle (JLL). Na začátku roku firma odhadovala letošní realitní investice na úrovni zhruba jedné miliardy eur.



"Pozitivní postoj investorů vůči České republice přetrvává a v kontextu stávajících problémů mnoha zemí Evropy jsou země střední a východní Evropy atraktivní především díky své relativní stabilitě a růstovému potenciálu," uvedli analytici JLL.

Objem investic do tuzemských komerčních nemovitostí se podle JLL ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o 25 procent na 180 milionů eur (přibližně 4,4 miliardy korun). Za celé pololetí potom investoři nakoupili kancelářské budovy, sklady a obchodní centra za 650 milionů eur (zhruba 15,9 miliardy korun).

Podle nedávno zveřejněných čísel poradenské firmy CB Richard Ellis, která používá jinou metodiku než JLL, se v Česku v první polovině roku uskutečnily realitní transakce za 723 milionů eur, tedy asi 18 miliard korun. To je víc než za celý loňský rok.










autor: ČTK



Rubriky článků