hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Investicím do obchodních center se ve střední Evropě daří

30. 5. 2011

Poptávka investorů po maloobchodních nemovitostech je ve střední Evropě aktuálně nejsilnější od propadu trhu v roce 2008. Týká se to i Česka. Jen v létě můžou být uzavřené realitní obchody s obchodními centry a dalšími podobnými objekty za 500 milionů eur, tedy asi za 12,3 miliardy korun. Oznámila to dnes realitní poradenská firma Cushman & Wakefield (C&W).



"V maloobchodním sektoru panuje v současné době horečná činnost. Nedávno došlo k uzavření největší transakce v oblasti maloobchodních nemovitostí v České republice od roku 2008 a očekáváme, že během léta budou uzavřeny další smlouvy v hodnotě přes 500 milionů eur," uvedl vedoucí investičního týmu C&W pro Česko a Slovensko James Chapman.

Zmiňovaným velkým obchodem je v úterý oznámený nákup obchodních center Olympia v Teplicích a Mladé Boleslavi společností CPI miliardáře Radovana Vítka. Prodávajícím je společnost CA Immo, hodnota obchodu je 96 milionů eur (zhruba 2,4 miliardy korun).

"Spotřebitelé znovu utrácejí a poptávka po maloobchodních prostorách se vrací, takže maloobchodní sektor ve střední Evropě bude vykazovat nárůst příjmů i zhodnocení investovaného kapitálu," uzavřel partner společnosti Cushman & Wakefield Charles Taylor.










autor: ČTK



Rubriky článků