hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Průzkum: Na čtyři pětiny Čechů plánují rekonstrukci bytu či domu

26. 4. 2011

Na čtyři pětiny Čechů plánují rekonstrukci svého bytu nebo domu. Téměř dvě třetiny by rády přestavbu zvládly do 100.000 Kč. Třetina lidí by rekonstrukci chtěla uskutečnit nejpozději do dvou let. Vyplývá to z dubnového průzkumu Poštovní spořitelny mezi tisícovkou respondentů.































Průzkum ukázal, že se lidé v investicích do rekonstrukce bytů a domů chtějí držet spíše při zemi, uvedla Poštovní spořitelna. Rekonstrukci dražší než 250.000 Kč je ochotno realizovat pouze osm procent dotázaných. Z hlediska jednotlivých místností jsou pak Češi ochotni nejvíce investovat do kuchyně a obývacího pokoje, nejméně pak do pracovny.

Pro většinu Čechů je impulzem ke změně fakt, že jim už neslouží staré zařízení. Nejčastěji k rekonstrukci přistupují právě z nutnosti je obměnit, jak uvedlo 35 procent dotázaných. Pouze osm procent respondentů k rekonstrukci přistupuje kvůli stěhování a jen dvě procenta kvůli společenskému tlaku, například aby nezůstali se zvelebováním svých domovů pozadu za přáteli či známými, uvedl manažer marketingu Poštovní spořitelny Milan Jursík.

Valnou většinu Čechů od oprav odradí nedostatek financí. Jako další důvody dotázaní zmiňovali hlavně nedostatek času nebo fakt, že byt nemají v osobním vlastnictví. O čirou pohodlnost a neochotu narušit si klidný život starostmi spojenými s rekonstrukcí jde podle průzkumu u necelé desetiny lidí.









autor: čtk



Rubriky článků