hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

ÚOHS povolil fúzi výrobců střech Monier Group a Bramac

4. 4. 2011

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil fúzi výrobců střešních krytin Monier Group a Bramac. Společnost Monier, která převzala od dosavadního spoluvlastníka, firmy Wieneberger AG, poloviční podíl, se tak stává stoprocentním vlastníkem firmy Bramac. Podle ÚOHS se tržní podíl skupiny Monier na českém trhu nezvýší. Rozhodnutí už nabylo právní moci, informovalo dnes ČTK tiskové oddělení ÚOHS.

 

"Úřad dospěl k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a fúzi povolil," komentoval rozhodnutí předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Lucemburská skupina Monier Group podepsala s rakouským výrobcem stavebních materiálů Wienerberger AG dohodu o převzetí společnosti BRAMAC Dachsysteme International GmbH/BRAMAC Dachsysteme Holding GmbH letos v únoru.

Monier působí celosvětově v oblasti prodeje střešních krytin, komínů, větracích systémů a střešních systémů pro výrobu elektřiny. V portfoliu má obchodní značky Brass, Redland, Schindel, Wierer, Bramac a Tondach. V Česku Monier podniká zejména v oblasti výroby a prodeje střešních tašek a příslušenství pro střechy, a to prostřednictvím společností HPI - CZ spol. s r.o., BRAMAC střešní systémy spol. s r.o. a Tondach Česká republika s.r.o.

"Tržní podíly spojením vzniklého subjektu se v oblasti příslušenství pro střechy a solární střešních systémů a v oblasti střešních tašek a krytin pohybuje do úrovně 25 procent a v důsledku fúze nedojde k jeho nárůstu," vysvětlil Rafaj. Podle něj na Bramac vyvíjí významný konkurenční tlak řada dalších soutěžitelů. "K nim se nejspíše zařadí i společnost Tondach Česká republika, již bude v budoucnu plně kontrolovat skupina Wienerberger," dodal.

Bramac začal v ČR podnikat v roce 1991 prostřednictvím dceřiné firmy Bramac spol. s.r.o. V roce 2001 firma Bramac spol. s r.o. změnila firemní název na Bramac střešní systémy spol. s r.o. V ČR má firma, která má centrálu v Praze, tři výrobní závody.



autor: ČTK

 



Rubriky článků