hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Na olomoucký Stavotech letos zavítá rekordní počet vystavovatelů

13. 3. 2011

Výrobcům a prodejcům stavebních materiálů, oken, dveří či topné techniky bude patřit ve druhé polovině příštího týdne olomoucké Výstaviště Flora. Do krajského města jich dorazí na tradiční veletrh Stavotech minimálně 170, což bude dosavadní rekord akce, která se uskuteční už po jednačtyřicáté. Novinářům to dnes řekl Petr Nasadil z pořadatelské společnosti Omnis Olomouc.

 

ilustrační fotoPodle jeho odhadů se počet vystavovatelů ještě zvýší. "Stále se nám hlásí další uchazeči, zřejmě jich bude až 200. Už nyní je ale počet přihlášených vystavovatelů o 20 vyšší než loni. Zvýšený zájem zřejmě souvisí s tím, že nutnost prezentace nabídky stavebních firem je v této obchodně složité době větší, než bývalo v minulosti," uvedl Nasadil.

Největší zastoupení mezi vystavovateli budou mít firmy nabízející zdicí materiály, střešní krytiny, omítky, izolační materiály, okna, dveře a garážová vrata. "Přestože oblast vytápění je typická pro podzimní etapu Stavotechu, i na letošní jarní etapě veletrhu bude mít velmi silné zastoupení. Vystavovatelé budou nabízet klasické kotle, ale také tepelná čerpadla či kotle na biomasu," řekl Nasadil.

Zájemci se na veletrhu budou moci seznámit také s nabídkou dřevostaveb a pasivních a nízkoenergetických domů. Úsporami energií se bude zabývat i doprovodný program veletrhu, který bude věnován nízkoenergetickému stavění a problematice čištění a kontrolám komínů.

Letošní jarní etapa Stavotechu, kterou doprovodí výstava Bazény & sauny a veletrh pro obnovu památek a historických sídel Renova, se uskuteční od 17. do 19. března. Stavotech každoročně navštěvuje až 7000 lidí.




autor: ČTK

 



Rubriky článků