hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Blíží se uzávěrka přihlášek za nižší ceny na veletrzích Střechy – Solar – Řemeslo Praha 2023

23. 9. 2022

24. ročník odborného veletrhu Střechy Praha se bude konat v termínu 9. – 11. 2. 2023 na výstavišti v Praze Letňanech, v souběhu s veletrhy Solar Praha, Řemeslo Praha a Festivalem dřeva a nářadí. Veletrh je nejvýznamnější přehlídkou výrobků, materiálů a technologií zoblasti staveb a renovací střech v České republice a spolu se souběžnými akcemi představuje jedinečnou akci v oboru střech a úsporného bydlení. Dlouhodobě vykazuje vynikající návštěvnost odborné i laické veřejnosti a účastní se jej nejvýznamnější výrobci a dodavatelé z oboru.

Do konce září nižší ceny

Soubor veletrhů Střechy-Solar-Řemeslo Praha 2023 nabízí pro firmy ideální příležitost získat nové zákazníky, představit produktovou nabídku širokému publiku se zájmem o střechy, stavbu a úsporné bydlení, setkat se s odborníky tváří v tvář a diskutovat trendy v oboru.
 
Uzávěrka přihlášek za zvýhodněnou cenu výstavní plochy je 30. 9. 2022. Další výhody je možné získat až do půlky října 2022.
 
Veletrh je ideální příležitostí představit firmu novým zákazníkům
Veletrh přináší ideální příležitost představit firmu novým zákazníkům
 
 

Hlavní témata

Jedním z hlavních témat veletrhu je pojetí střechy jako zdroje energie. Většina výrobců a dodavatelů střešních systémů zareagovala velice pružně na novou situaci a zvýšenou poptávku po fotovoltaice a nabízí inovativní řešení v podobě energeticky stále více účinnějších solárních systémů, včetně panelů plně integrovaných do krytiny, solárních střešních tašek a další řešení se zachováním estetického a architektonického konceptu budovy. Další produktové novinky a technologie představí renomovaní výrobci a dodavatelé z oblasti udržitelného stavění, kde prioritou budou řešení energetické soběstačnosti a zvyšování podílu ekologických stavebních materiálů.  
 
Téma veletrhu bude tentokrát zaměřené na udržitelné stavebnictví a úspory energie
Téma veletrhu bude tentokrát zaměřené na udržitelné stavebnictví a úspory energie
 
Nebude chybět rozsáhlý doprovodný program se škálou přednášek, praktických ukázek a bezplatného poradenství, které bude nově posíleno o další odborníky na úspory energií, alternativní zdroje energie a dotační programy. To nejlepší z nabídky nářadí a nástrojů bude k vidění na Festivalu dřeva a nářadí, který je nedílnou součástí veletrhu.

 

Zachování stejné ceny za výstavní plochu

Situace s cenami veškerých vstupů, ať již jde o vytápění výstavních hal, personální a bezpečnostní zajištění prostor, úklidu, likvidace odpadů a další je co do zdražování velmi neúprosná. „Pro rok 2023 jsme se rozhodli podpořit účast vystavovatelů nepromítnutím těchto zvýšených nákladů do základní ceny za výstavní plochu, která je stejná jako v předchozích letech. Věříme, že to vystavovatelé ocení,“ říká Jitka Šefránková, ředitelka veletrhu. Při prognóze ochlazení trhu a poklesu poptávky po stavebním materiálu lze očekávat větší zájem vystavovatelů prezentovat svou značku a své novinky. Přehřátý trh nikomu neprospívá, stejně tak neúměrně dlouhé dodací lhůty. Všichni věří, že stavební trh se dostane pomalu, ale jistě do normálu a poptávka spadne z výšin, kde už to pro ekonomiku obecně není zdravé.
 
Podrobnosti budou postupně k dispozici na www.strechy-praha.cz.


Rubriky článků