hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Jak na vnější zateplení fasády?

24. 4. 2019

Vnější kontaktní zateplovací systém je označován také anglickou zkratkou ETICS. V České republice se jedná o nejrozšířenější technologii zateplování obvodových plášťů budov. Co vše zahrnuje a jakým způsobem se provádí?

 

Základem je zpracování prováděcího projektu

Před samotnou realizací myslete na důkladnou přípravu. Prováděcí projekt přesně definuje úpravu podkladní konstrukce. Stanoví technologii ETICS, která zahrnuje i tloušťku materiálu, tepelnou izolaci, typ omítky, způsob a hustotu kotvení a také ostatní konstrukční detaily fasády.


Šedá budova



Vyberte raději celou sestavu než jednotlivé komponenty

Aby systém ETICS mohl být 100% funkční, dodávají jej jednotlivé firmy jako sestavu. Díky tomu máte zajištěno, že bude fungovat jako celek a že každý z komponentů dává dohromady smysl. Chcete-li se vyhnout problémům, nekupujte komponenty zvlášť a raději sáhněte po ověřeném řešení.


Systém Etics - budova Šedá budova - systém etics









Z čeho se systém skládá?

Obecně se dá říct, že zateplovací systém zahrnuje:

Lepidlo izolace ke zdivu,
● izolaci,
● mechanickou fixaci izolace,
lepidlo základní vrstvy,
● výztuž armovací tkaninou,
penetraci,
● konečnou povrchovou úpravu,
● případně fasádní barvy.

Spolehněte se na systémy KVK, které jsou součástí Cechu pro zateplování budov a získaly Osvědčení o splnění požadavků pro kvalitativní třídu A.


Jak vybrat správnou izolaci?

Izolací může být deska z expandovaného polystyrenu, deska z minerálních vláken nebo další materiály na bázi polyuretanu a polyisokyanurátu. Hlavní výhodou expandovaného polystyrenu je jeho nízká hmotnost a jednoduché zpracování. Koupíte ho za dobrou cenu, je nenasákavý a zajistí vám skvělé tepelně-izolační vlastnosti. Nevýhodou je nižší požární odolnost a částečné snížení prodyšnosti. Minerální vlna nabízí vysokou zvukovou izolaci, dobrou propustnost par a požární odolnost.


Žlutá fasáda bytového domu

Stavte hlavou a získejte zpět až 100 % hodnoty materiálu pro zateplení

Ať už zateplujete, chystáte se stavět nebo rekonstruujete, zúčastněte se soutěže s produkty značek Sika a vyhrajte zpátky až 100 % hodnoty materiálu za 1 000 000 Kč. Soutěž probíhá od 1. 4. do 30. 11. 2019. Je určena pro stavebníky i řemeslníky. Jak se můžete zúčastnit? Stačí při stavbě použít jakékoliv výrobky značky Sika, SCHÖNOX, KVK a KVK Parabit. Více informací najdete na www.stavtehlavou.cz. Soutěžit můžete také na Facebooku, kde na vás v pravidelných měsíčních soutěžích čekají například poukazy do stavebnin.



Sika - stavte hlavou




Rubriky článků