hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Jubilejní 15. ročník veletrhu úspor energií SOLAR PRAHA

13. 12. 2018

Zájem o fotovoltaické elektrárny na střechy rodinných domů i veřejných budov neustále roste, rozvoji pomáhá nejen dotační politika, ale i úpravy legislativy. Pořízením střešní fotovoltaické elektrárny lidé určitě ušetří. Existuje však řada otázek spojených s instalací tohoto zdroje energie. Jednou z častých je například: „Co se bude dít s nespotřebovanou elektřinou?“

Veletrh SOLAR PRAHA

Veškeré dotazy budou moci zájemci konzultovat na veletrhu SOLAR PRAHA, který oslaví v únoru 2019 své 15. jubileum. Veletrh se věnuje efektivnímu využívání obnovitelných zdrojů a uskuteční se souběžně s největším veletrhem v oboru staveb a renovací střech STŘECHY PRAHA ve dnech 7. – 9. 2. 2019 v PVA EXPO PRAHA Letňany. Uplynulý ročník přilákal 22 000 návštěvníků se zájmem o střechy, rekonstrukce a úsporné bydlení.

Zástupy lidí na veletrhu SOLAR PRAHA


TÉMATA SOLAR PRAHA

Hlavními tématy veletrhu SOLAR PRAHA jsou fotovoltaika, solární termika, biomasa, tepelná čerpadla, akumulace energie, odpadní teplo a elektromobilita. Program veletrhu zahrne aktuální trendy a odpoví na nejčastější dotazy: jaké jsou perspektivy střešní fotovoltaiky v ČR, jaké jsou cenové a technické možnosti výstavby fotovoltaických střešních elektráren, jaká je doporučená kapacita, jaké jsou možnosti financování a jak využít aktuální dotační programy, jak skladovat energii z obnovitelných zdrojů a jaká jsou řešení pro energetickou soběstačnost.

 

NOVINKA – FESTIVAL DŘEVA A NÁŘADÍ

FESTIVAL DŘEVA A NÁŘADÍ

Pro všechny, kteří mají rádi práci se dřevem, je určen nový projekt „Festival dřeva a nářadí s širokou nabídkou dřevosortimentu, spojovacích prvků, nářadí a dalšího vybavení pro řemeslníky i kutily. Součástí festivalu bude Zóna pro tesaře s množstvím ukázek moderních i tradičních tesařských technik a workshopů. Historii tesařského řemesla budou připomínat vzácné muzejní exponáty.

 

DALŠÍ PESTRÝ PROGRAM

Pro širokou veřejnost jsou určeny semináře o údržbě střech a nejčastějších chybách ve střešním plášti. Proběhne mezinárodní konference Izolace 2019 či konference Řemeslo 4.0. Fórum Dřevěné konstrukce o poruchách a vadách dřevěných konstrukcí se bude tentokrát věnovat i dřevěným stavbám typu rozhledny, mosty a lávky a jejich údržbě.

 

PORADENSTVÍ ZDARMA

Odborníci ve Stavebním poradenském centru poradí ve všech oblastech výstavby. Úspory energií budou doménou poradenství na stánku České fotovoltaické asociace či v Centru pro obnovitelné zdroje energie. Užitečné rady poskytnou a kvalitní realizační firmu doporučí odborníci na stánku Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR.

 

Více na www.strechy-praha.cz



Rubriky článků