hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

ROCKWOOL vyrábí izolace již 20 let a vykazuje nejvyšší tržby

28. 9. 2018

ROCKWOOL vyrábí izolace v Bohumíně již 20 let a za poslední rok vykázal nejvyšší tržby v historii



Továrna Rockwool Bohumín

Bohumín, 11. září 2018 – ROCKWOOL dosáhl v posledním účetním období na nejlepší hospodářské výsledky za posledních pět let. Bohumínský výrobce izolací z kamenné vlny měl tržby ve výši téměř 1,5 mld. Kč a výsledek hospodaření nad 100 mil. Kč. V posledních pěti letech investoval do ekologizace, modernizace a rozšíření bohumínského závodu přes miliardu korun. V letošním roce realizuje další investici do rozšíření výroby. Světový lídr v oblasti produktů z kamenné vlny ROCKWOOL zahájil výrobu v Bohumíně v roce 1998. Bohumínské izolace jsou například součástí nejvyšší budovy v Česku.

 

V roce 2017 ROCKWOOL, a.s.  vykázal nejvyšší tržby v historii - 1,455 mld. Kč, výsledek hospodaření za účetní období činil 130 291 tis. Kč.  Za posledních 20 let ROCKWOOL vyrobil v České republice přibližně 19 458 km izolačních pouzder. Pro představu je to téměř polovina obvodu planety Země. Kromě izolačních pouzder výrobní portfolio tvoří také izolační desky a pásy z kamenné vlny. Během dvou dekád jich v Bohumíně vyrobili asi 136 000 000 m2 v různých tloušťkách.

Výrobní linka potrubních izolačních pouzder Rockwool

ROCKWOOL investoval v Bohumíně během posledních pěti let více než miliardu korun. Investice přispěly k modernizaci výroby a k rozšíření výrobních kapacit technických izolací, k pořízení nových technologií na snížení hodnot emisí a ke snížení energetické náročnosti výrobního procesu, k revitalizaci areálu nebo k vybudování nových skladovacích ploch. Další investice do rozšíření výroby se realizuje a měla by být dokončena ještě v letošním roce.

Výrobní linka potrubních izolačních pouzder Rockwool

Skupina ROCKWOOL působí na českém trhu již od roku 1993. Izolace z kamenné vlny se začaly v Bohumíně vyrábět v roce 1998.  Od roku 1998 má ROCKWOOL obchodní zastoupení také na slovenském trhu. Dnes bohumínský závod vyrábí pokročilé stavební a technické izolace a tento závod se tak stal evropským centrem technických izolací celé skupiny ROCKWOOL. V současné době zde pracuje přibližně 250 zaměstnanců.

 

Bohumínský ROCKWOOL dodal izolace například pro stavbu současné nejvyšší budovy v České republice. Brněnská administrativní budova AZ Tower měří 111 metrů. Produkty z kamenné vlny byly použity také na 148metrovou elektrárnu Ledvice, což je v současné době nejvyšší průmyslová budova u nás.

 

V Moravskoslezském kraji byly bohumínské výrobky využity pro projekt Forum Nová Karolina v Ostravě, rekonstrukci kolejí VŠB-TU Ostrava v Porubě nebo pro Slezskou univerzitu v Karviné. Nehořlavé, tepelně izolační a akustické izolace ROCKWOOL dodával rovněž na objekt Nový pavilon interní kliniky a geriatrie Fakultní nemocnice Olomouc, první energeticky úsporné kliniky v České republice. Stavební izolace a systémová řešení ROCKWOOL byly rovněž použity v rámci modernizace, rekonstrukce a rozšíření výrobního závodu v Bohumíně.

Výrobní linka průmyslových technických izolací

Izolace z kamenné vlny jsou dodávány i na velké projekty na Slovensku, jako jsou např. JAGUAR LAND ROVER v Nitře, VOLKSWAGEN v Bratislavě, AMAZON v Seredi. Nehořlavé izolace byly aplikovány rovněž při výstavbě velkých logistických center v Česku i na Slovensku. Výrobky skupiny ROCKWOOL se také podílely na renovaci Eiffelovy věže nebo na stavbě tehdejší největší výletní lodi na světě Harmony of the Seas.

 

Dánská skupina ROCKWOOL, do které bohumínský závod patří, zaměstnává v 39 zemích přes 11 000 lidí a v roce 2017 dosáhla tržeb 61 mld. Kč s meziročním nárůstem 7,1 %.  Výrobní závody má v 45 zemích světa a své produkty prodává na více než 100 trzích. Skupina ROCKWOOL má sídlo v dánském městě Hedehusene. První izolaci z kamenné vlny vyrobili v tamějším závodě v roce 1937.

Výrobní linka Rockwool - zaměstnanci

Stavební izolace ROCKWOOL

ROCKWOOL, a.s. je součástí skupiny ROCKWOOL. Lokální zastoupení s výrobním závodem v České republice a 250 zaměstnanci je zaměřeno na výrobu stavebních nehořlavých, tepelných a akustických izolací pro budovy.

 

 



Rubriky článků