hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Stavební veletrh For Arch navštívilo přes 74 tisíc lidí

24. 9. 2015

Stavební veletrh For Arch 2015, ilustrační foto, foto zdroj: For ArchNejvětší stavební veletrh v ČR For Arch, jehož 26. ročník o víkendu skončil, navštívilo 74.152 lidí. To je o 698 méně než loni. Organizátoři přitom očekávali pokoření rekordu a prolomení osmdesátitisícové hranice. "S návštěvností jsme i přesto spokojení. Pokles oproti loňskému roku je jen pár stovek. Navíc z průzkumů víme, že návštěvníci díky bohatému doprovodnému programu zůstávali v halách výrazně déle, než v minulých letech," uvedl ředitel obchodního týmu veletrhu For Arch Martin František Přívětivý.

 

Návštěvníkům se letos podobně jako loni představilo 830 vystavovatelů na ploše 19.225 metrů čtverečních. Podle organizátorů veletrh narazil na maximální kapacitu výstavního areálu PVA EXPO Praha v Letňanech, pro příští rok proto chystají změny.

"Poptávka letos převýšila nabídku tak, že jsme narazili na maximální kapacitu výstaviště. Potřebujeme uvolnit kapacitu stavařům, proto zvažujeme co dál s veletrhem For Waste & Water. Ve hře je jeho osamostatnění nebo spojení s lednovým veletrhem nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb For Pasiv. Nyní o tom jednáme s partnery a firmami," uvedl Přívětivý.

Stavební veletrh For Arch 2015, ilustrační foto, foto zdroj: For ArchLetos se podle něj přihlásilo více vystavovatelů z oborů stavebních materiálů a vytápění. Právě stavební část veletrhů by pořadatelé rádi posílili, na příští rok tak chystají novinku. "Chceme se zaměřit na stavební hmoty, stavební chemii a stavební stroje. Pro ně uspořádáme vlastní nový veletrh For Stav," řekl Přívětivý.

Veletrh se na výstavišti v pražských Letňanech konal od 15. do 19. září. Jeho součástí byly veletrh dřevostaveb a využití dřeva pro stavbu For Wood, veletrh vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky For Therm, veletrh bazénů, koupacích jezírek, technologií a saun Bazény, sauny & spa a veletrh recyklace, nakládání s odpady, technologie vody čištění a ekologie For Waste & Water. Loni na stavební veletrhy přišlo 74.850 návštěvníků.

 

Zdroj a autor: ČTK



Rubriky článků