hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Výrobce izolací Kingspan zvedl zisk o 54 pct na rekord 211 mil.

17. 9. 2014

Královéhradecký výrobce stavebních izolačních panelů Kingspan loni zvýšil zisk o 54 procent na dosud nejvyšších 211 milionů korun. Tržby podniku loni zůstaly na předloňských 2,3 miliardy korun. V Česku je firma v sendvičových panelech lídrem trhu s podílem 43 procent. Průměrný počet zaměstnanců podnik loni zvýšil o 14 procent na 284 lidí. Firma to uvedla ve výroční zprávě, kterou založila do Sbírky listin hradeckého krajského soudu.



Kingspan, izolační sendvičové panelyKingspan, izolační sendvičové panelyHradecký Kingspan patří stejnojmenné irské společnosti a je předním výrobcem sendvičových izolačních panelů pro opláštění budov v Česku. "Situace na trhu zůstává ve znamení ostrého konkurenčního boje a tlaku na ceny našich výrobků. Navzdory tomu i celkovému útlumu stavebnictví jsme byli schopni na trhu posilovat na úkor našich konkurentů," uvedl ve zprávě výrobní ředitel Štefan Makariv. Pro letošní rok firma oznámila záměr plného spuštění nového výrobního programu produkce střešních panelů.Většinu produkce firma z Hradce Králové vyváží. Loni se export při mírném snížení podílel na celkových tržbách 75 procenty. Největší část exportu jde do Německa, dalšími významnými odbytišti jsou Rakousko, Švýcarsko, Maďarsko a Slovensko. Významný podíl prodejů loni měly také státy bývalé Jugoslávie, uvedla firma. Odbyt v Česku společnost loni zvýšila o 6,5 procenta na 561 milionů korun.

Na současné úrovni tržeb 2,3 miliardy korun se firma pohybovala už v letech 2007 a 2008. Ekonomická krize její prodeje v roce 2009 srazila na 1,6 miliardy korun, ale podnik tržby od té doby postupně vrátil zpět. Do Hradce Králové Kingspan vstoupil v roce 1998, kdy koupil tamního výrobce panelů, společnost Sunip. Do hradeckého závodu pak Kingspan investoval stovky milionů korun a jeho výkony následně znásobil.



Autor a zdroj: ČTK



Rubriky článků