hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Spotřeba pěnového polystyrenu v ČR letos vzrostla o 15 pct

11. 9. 2014

Ilustrační foto, pěnový polystyren (EPS)Spotřeba pěnového polystyrenu (EPS) v prvním pololetí v Česku meziročně vzrostla o 15 procent na 28.300 tun. Informovalo o tom Sdružení EPS ČR s tím, že letos očekává rekordní spotřebu materiálu, který se používá převážně jako izolační materiál při zateplování domů.


Ilustrační foto, zateplování pěnovým polystyrenem (EPS)Nárůst způsobily podle sdružení hlavně zvyšující se tlak na výstavbu energeticky úsporných budov i dotační programy v čele s Novou zelenou úsporám. "Za meziročním růstem spotřeby pěnového polystyrenu stojí také velmi mírná zima, kdy klimatické podmínky umožnily stavebním firmám pracovat prakticky bez omezení," podotkl předseda Sdružení EPS ČR Pavel Zemene.

Očekávané překročení rekordní spotřeby pěnového polystyrenu z roku 2011, kde se spotřebovalo 66.000 tun, se podle Zemeneho bude odvíjet od spotřeby v hlavních letních a podzimních měsících. Za celý loňský rok se v Česku spotřebovalo 61.050 tun pěnového polystyrenu, meziročně o 8,2 procenta více. Podle sdružení se v ČR zhruba 90 procent pěnového polystyrenu využije ve stavebnictví, převážně na zateplení budov.

Autor a zdroj článku: ČTK



Rubriky článků