hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Zlatou medaili na stavebních veletrzích získaly 4 exponáty

23. 4. 2014

Zlatou medaili dnes na stavebních veletrzích v Brně získaly čtyři exponáty. Mezi oceněnými je například komínový systém společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Vítěze soutěže dnes vyhlásili organizátoři v Brně.



V kategorii, která se týká úspory energií, dostalo zlatou medaili tepelné čerpadlo společnosti ACOND a.s. Čerpadlo bylo speciálně vyvinuté pro panelové bytové domy. Za design dostala cenu nová generace koupelnových radiátorů společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o. "Nový design přináší puristický vzhled, a to i při zapracování vysoce hodnotných materiálů, jako je hliník, měď a grafit," uvedla Jana Tyrichová z Veletrhů Brno. Posledním oceněným je cihla pro akusticky dělící stěny společnosti Wienerberger cihlářský průmysl.
Stavební veletrhy Brno, tepelné čerpadlo společnosti ACOND a.s.Stavební veletrhy Brno, komínový systém HeluzStavební veletrhy Brno, cihla pro akusticky dělící stěny společnosti Wienerberger cihlářský průmyslStavební veletrhy Brno, koupelnový radiátor společnosti Zehnder Group CzechObr.: 1 - tepelné čerpadlo společnosti ACOND a.s.; 2 - komínový systém společnosti Heluz v.o.s.; 3 - cihla pro akusticky dělící stěny společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, 4 - nová generace koupelnových radiátorů společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Ceny v Brně dostali i nábytkáři na veletrhu Mobitex. První místo v kategorii design má křeslo společnosti DECO Furniture. V kategorii progresivních materiálů vyhrála krbová kamna HIISI 2 výrobce Studio finských krbů TULIKIVI. Stavební veletrhy a veletrh Mobitex začaly v Brně ve středu 23. dubna. V pavilonu P a na okolních volných plochách vystavuje 706 firem z 20 zemí. Čtyřdenní veletrhy nabízí několik doprovodných akcí.

Stavební veletrhy Brno, ilustrační foto
Podruhé se na veletrhu představil například projekt zahrada a hobby. Zatímco loni byl na 800 metrech čtverečních, letos je na dvojnásobné ploše. Nejde o klasickou výstavu, lidé uvidí několik různých řešení zahrad. Na veletrhu bude i několik poradenských center, kam se lidé mohou obrátit s konkrétními problémy. Budou moci konzultovat možnosti financování staveb, radit budou cechy topenářů a instalatérů či malířů a lakýrníků. Mezi doprovodné veletrhy patří veletrh Dřevo a stavby, který se uskuteční teprve podruhé. Dalšími doprovodnými veletrhy jsou Mobitex pro nábytek a interiérový design, Urbis technologie pro komunální technologie a služby, Envibrno jako veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí a Urbis invest pro investiční příležitosti, podnikání a rozvoj v regionech.

Stavební veletrhy Brno, ilustrační fotoLoni stavební výroba v Česku meziročně klesla o osm procent, od roku 2008 celkem o 25 procent. "Signály ze stavebnictví stále nejsou optimistické a veletrh stále zůstává zrcadlem ekonomiky v daném oboru. Přesto se nám daří veletrh držet v dobré kondici," řekl generální ředitel veletrhů Jiří Kuliš. Meziroční srovnání za leden a únor sice vykazují růst stavebnictví kolem pěti procent, Tichý to však přisuzuje spíše počasí.
Návštěvníci si mohou vybírat z různých kategorií, podruhé se na veletrhu představí například projekt zahrada a hobby. "Zatímco loni byl na 800 metrech čtverečních, letos bude na dvojnásobné ploše. Nejde o klasickou výstavu, ale lidé zde uvidí několik různých řešení zahrad," uvedl Tichý.

Mezi doprovodné veletrhy patří veletrh Dřevo a stavby, který se uskuteční teprve podruhé. "Dřevo je technologií čím dál víc žádanou investory, i když zatím se dřevo prosazuje převážně u staveb rodinných domů. Zatímco v roce 1999 se jich postavila v celém Česku necelá stovka, v roce 2012 jich bylo 1700, což je deset procent všech rodinných domů. V Rakousku je to 30 procent, tam bychom se mohli inspirovat," řekl předseda Asociace dodavatelů montovaných domů Vratislav Blaha. Dalšími doprovodnými veletrhy jsou Mobitex pro nábytek a interiérový design, Urbis technologie pro komunální technologie a služby, Envibrno jako veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí a Urbis invest pro investiční příležitosti, podnikání a rozvoj v regionech. Vstupenka stojí 160 korun, otevřeno je od 10:00 do 18:00, v sobotu do 17:00.

 

Autor článku: ČTK



Rubriky článků