hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Aktuality

Seriál IROP - dotace na bytové domy - 4. Zvažujete zateplení bytového domu?

22. 7. 2019

Pokud uvažujete o rekonstrukci bytového domu, která má přinést úsporu energií, nemusíte hradit vše sami. Díky výzvě č. 78 s názvem Energetické úspory v bytových domech III z programu IROP můžete zažádat o dotaci a celkové náklady na plánovanou rekonstrukci budete mít nižší.

Zjistěte si, zda je váš dům správně zapsán v katastru jako bytový dům nebo objekt k bydlení. Žádost můžete podávat jako:

  • vlastníci bytových domů, kromě fyzických osob nepodnikajících,
  • společenství vlastníků jednotek,
  • bytová družstva jako správci bytových domů
Získat dotaci na úspory energií v bytových není zrovna jednoduchá záležitost. Ze spousty dokumentace, administrativy a posudků, které je potřeba k dotaci doložit, můžete mít oprávněné obavy. Existuje však řada ověřených firem, které mají dotace v malíčku a pokud jim dáte v této věci plnou moc, pak zvládnou vše udělat za vás.

Dokumentace, administrativa a posudky na dotace na bytové domy


Jak si usnadníte vyřízení dotace? Oslovte kvalitní odborníky:


  • zpracovatele žádosti o dotaci
  • projektanta
  • energetického specialistu
Každý podle své profese odvede svou část práce na dokumentaci, bez které se při žádosti o dotaci z IROP neobejdete. Umíme vám poradit s vyřízením dokumentů na jednom místě. Naši specialisté zvládnou pro vás připravit odborné záležitosti i žádost najednou, protože mají zkušenosti a těmto činnostem se denně věnují.



Jaké výše dotace můžete dosáhnout?


Záleží, jak velkou rekonstrukci plánujete, zda zateplujete jen některé prvky nebo se chystáte na kompletní rekonstrukci. Dotace je poskytována ve třech úrovních:

  • dotaci ve výši 40 % uznatelných nákladů získáte rekonstrukcí, jejíž úspory přinesou 40% úsporu energií a dům bude patřit do kategorie B

  • dotaci ve výši 30 % uznatelných nákladů získáte rekonstrukcí, jejíž úspory přinesou 30% úsporu energií a dům bude patřit do kategorie C

  • dotaci ve výši 20 % uznatelných nákladů získáte rekonstrukcí, jejíž úspory přinesou 30% úsporu energií, jsou zde ale přísnější parametry na zateplení rekonstrukcí. 


Energetická náročnost budov


Dokdy je možné dotaci žádat?

Poslední den, kdy je možné podat dotaci je 29. listopadu 2020. Zvažujete-li podání žádosti, pak neotálejte. Vyřízení samotného energetického posudku naším specialistou sice můžete mít do 14 dní, ale je to jen část dokumentace, kterou musíte mít k dotaci připravenou. Další zpracování podkladů může trvat v řádu měsíců. Chcete-li mít jistotu, že bude dotace zpracována kvalitně a včas, neváhejte nás kontaktovat.


Výhody konzultace k žádosti o dotaci:

  • úvodní konzultace zdarma
  • odborné poradenství v oblasti energetických úspor
  • posouzení záměru rekonstrukce s ohledem na energetické úspory
  • vystavení energetického průkazu (PENB)
  • zpracování dotace pro energetickou úsporu
Nevyznáte se v podmínkách dotace? Nezoufejte. Pomůžeme vám najít optimální řešení pro váš bytový dům. Najdeme možnosti, jak zabránit únikům tepla. Navrhneme řešení, co rekonstruovat, aby vám opravy přinesly finanční úspory a maximálně zvýšily komfort bydlení.

Čerpání dotací pro bytové domy je možné v rámci výzvy č. 78 programu IROP „Energetické úspory v bytových domech III“. Kontaktujte nás přes jednoduchý formulář. Nezávazně a zdarma.




 

Zajistíme energetické posouzení stavby

Nepropásněte jedinečnou možnost využít státních dotací na zelenou úsporám a ušetřit si tak až desetitísíce korun!
Naše kapacity se rychle plní a stále držíme nízké ceny za energetické posouzení stavby. Oslovte nás přes kontaktní formulář.

Máte dotaz? Zeptejte se, zajistíme vám Energetické posouzení stavby pro přidělení dotací.


Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Dotace na zateplení, Rekonstrukce domu, Energetický štítek
Rubriky článků