hledám zateplení hledám firmu hledám radu Vizualizace fasády

Zateplování - obecné informace

Výhody a popis izolačního štěrkového pěnového skla A-GLASS

19. 3. 2018

Pěnové sklo A-GLASS je tepelně izolační materiál, který je vyroben z recyklovaného skla. Pěnové sklo A-GLASS je vysoce únosné, nenasákavé, nenamrzavé, nehořlavé a odolné vůči vnějším materiálům. Pěnové sklo A-GLASS se oproti ostatním materiálům řadí mezi moderní stavební tepelné izolace, je ekologické a znovu 100% recyklovatelné. Zároveň splňuje požadavky na kvalitu podle norem schválených pro EU. Má výborné vlastnosti k využití v mnoha oblastech stavebnictví jako pozemní stavitelství, rekonstrukce, střešní systémy, inženýrské a dopravní stavby. Pěnové sklo A-GLASS je český výrobek.

- 100% ČESKÝ VÝROBEK
- 100% RECYKLOVANÉ SKLO
- 100% EKOLOGICKÉ

Izolačního štěrkové pěnového sklo A-GLASS
Obr. A-GLASS ekologická varianta izolace pro všechny typy užití

Info k ceně je zde
Poptávka je zde

Výhody pěnového skla A-GLASS:


TEPELNÁ IZOLACE ZA SUCHA I ZA MOKRA
Struktura pěnového skla A-GLASS perfektně brání prostupu teplých či chladných teplot z okolí směrem do izolovaných částí stavby. Hodnota součinitele tepelné vodivosti Lambda = 0,08 W/mK (ve zhutněném stavu).

RECYKLACE
Pěnové sklo A-GLASS je v yrobeno ze 100% skleného recyklovaného střepu a je znovu recyklovatelné. Je to jeden z mála tepelně izolačních materiálů, který se dá snadno znovu přepracovat na plnohodnotný tepelně izolační materiál.

ZAMEZENÍ NASÁKAVOSTI A NAMRZÁNÍ
Jedinečná uzavřená buněčná struktura tvořená skleněnými můstky zabraňuje nasáknutí vody do materiálu, díky tomu materiál nenapomáhá vzniku kapilární vzlínavosti vody směrem ke konstrukci, materiál může projít několika zmrazovacími cykly aniž by došlo k rozpadu samotného materiálu.

ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST
Pěnové sklo A-GLASS je zdravotně nezávadné a neobsahuje ani nev ylučuje žádné škodlivé chemické látky.

ODOLNOST VŮČI VNĚJŠÍM VLIVŮM
Pěnové sklo A-GLASS je odolné vůči všem běžným vnějším vlivům. Pěnové sklo A-GLASS nenapadají žádné plísně, houby, hmyz ani hlodavci. Je odolný vůči bakteriím, kyselinám a zásadám.

STÁLOST V ČASE
Pěnové sklo A-GLASS v průběhu času neztrácí své technické parametry jako jiné tepelně izolační materiály. Materiál v čase nedegraduje a své vlastnosti si zachovává. Pěnové sklo nev ylučuje ani nepříjímá žádné škodlivé látky ani pachy. Je odolné vůči chemickým i mechanickým vlivům (počasí, škůdci, hlodavci, chemické látky apod.).

NEHOŘLAVOST
Pěnové sklo A-GLASS je nehořlavé, bod měknutí materiálu je více jak 700°C. Třída hořlavosti podle certifikace je A1.

NÍZKÁ HMOTNOST
Struktura pěnového skla A-GLASS se skládá z velkého množství skleněných buněk, které jsou plné vzduchu. Taková struktura perfektně brání prostupu teplých či chladných teplot a je extrémně lehká.

PEVNOST
Pěnové sklo A-GLASS tvoří velké množství skleněných můstků. Taková struktura zaručí v ysokou pevnost v tlaku a stabilní tvarovou stabilitu. Při zhutnění se materiál vzájemně propojí, čímž vznikne kompaktní vysoce únosná vrstva tepelného izolantu.

Technické parametry:

Technické parametry A-GLASS

Porovnání hodnot tepelných izolantů vhodných pro nízkoenergetické a pasivní domy

Pěnové sklo A-GLASS plně nahrazuje klasické stavebně izolační materiály jako je skelná a minerální vata, polystyren apod. Pěnové sklo A-GLASS se díky svým vlastnostem stává materiálem, který umožňuje jednodušší a hlavně levnější řešení. A-GLASS nepodléhá zkáze, je odolné vůči stárnutí a je možné jej použít několikrát.

Informace o výrobku:

Je baleno volně nebo v pytlech Big-Bag á 1m3 které jsou zálohované á 250,-Kč/ks bez DPH
Dodání do týdne od podpisu kupní smlouvy na materiál
Sypná hmotnost 150-180kg/m3; zhutnění 20-30%
Ceny dle množství a místa stavby
Info k ceně je zde
Poptávka je zde


Zdroj: A-GLASS

Pěnové sklo A-GLASS najdete i v našem katalogu tepelných izolací ZDE


 



Rubriky článků